Rondreizen met Kinderen PeruRondreizen met Kinderen Peru


Peru staat bekend als het land van de Inca's. En eigenlijk houdt de kennis van de meeste mensen over Peru hier op. Peru is een onbekend land! Ideaal dus voor een rondreis! Tijdens een rondreis door Peru gaat u op zoek naar oude legendes. Verschillende activiteiten kunnen in dit land op het programma staan. Per vliegtuigje kunt ude mysterieuze Nazca-lijnen in de woestijn verkennen. U zult versteld staan van de afbeeldingen die hier gevormd worden. Een boottocht naar eilandjes voor de kust van Pisco, waar tientallen zeeleeuwen, pelikanen en pingu? leven is erg bijzonder. Verder zijn de hoogvlaktes van de Andes erg indrukwekkend. U treft hier kuddes lama's. Ook een bezoek aan Machu Pichu is erg indrukwekkend. Hier kunt u kennis maken met de Inca's.

Rondreizen met Kinderen Peru Rondreizen met Kinderen Peru Rondreizen met Kinderen Peru
Over Peru


Peru is een land aan de westkust van Zuid-Amerika en wordt begrenst door Ecuador en Colombia in het noofden, Brazilie in het oosten, Bolivia in het oosten en zuiden, Chili in het zuiden en de Grote Oceaan in het westen. De taal die er gesproken wordt is Spaans en de hoofdstad van het land is Lima. De religie is rooms-katholiek. Peru staat bekend als het land van de Incas. Het land is ideaal voor een rondreis, waarbij u op zoek gaat naar de oude legendes. Verschillende activiteiten zijn hier mogelijk. Per vliegtuig kunt u de indrukwekkende Nazca-lijnen bekijken in de woestijn. Ook boottochtjes voor de kust van Pisco is erg leuk en u zult hier o.a. zeeleeuwen, pelikanen en pinguins tegenkomen. Het Andesgebergte kunt u hier beklimmen waar u kuddes lamas zal tegenkomen. Peru biedt een grote diversiteit in natuur met de sierra, costa, selva, laaglanden, Amazone, bergen, meren en vulkanen. Wat het zo bijzonder maakt is de authentieke, oorspronkelijke cultuur. Er zijn o.a. veel oude steden zoals Chan Chan en Machu Picchu wat tevens een van de zeven wereldwonderen is. Door de verscheidenheid aan landschappen kent Peru een zeer gevarieerd klimaat. Aan de kust heerst er een warm en droog woestijnklimaat. De Andes daarintegen heeft een koud hoogtebergkimaat. Verder in het binnenland waar u in het Amazonegebied komt, heerst een tropisch klimaat.

De Ballesstaeilanden horen bij Peru en staan bekend om de overvloedige aanwezigheid van maritieme zoogdieren en vogels. Een ander natuurverschijnsel is de hoogtevlakte van Peru, die vier a zes kilometer hoog is. Ook is er het Titicacameer, ongeveer 3800 meter hoog. Hier liggen ook kleine eilandjes waaronder Isla del Sol, Amantani en Taquile. Peru heeft verschillende natuurreservaten waarvan Nationaal pak Manu er een is. De hoogste berg van Peru is de Nevado Huascaran.

Als cultuurliefhebber bent u zeker op de goede plek in Peru. Zo is er Caral, de oudste stad van Amerika. Ook is er Chan Chan, waar overblijfselen van enorme paleizen liggen. Cuzco is de oude hoofdstad van de Incas. In de hoofdstad Lima kunt u hier meer over vinden in de musea. Een echte aanrader is Machu Picchu, de Incanederzetting die verscholen ligt in de hoge bergen wat voor een prachtig uitzicht over de oude stad zorgt. Andere steden in Peru zijn Arequipa, Cajamarca, Caral, Cuzco, Iquitos, Pisco, Trujillo, Villa El Salvador, Huanuco, Tacna, Huaraz en Juliaca.

De Peruaanse keuken is een van de meest gevarieerde keukens ter wereld. De bevolking besteed veel aandacht aan eten. Ze eten dan ook twee tot drie keer per dag een warme maaltijd. Vaak bestaan deze uit vis- of vleesgerechten met rijst, aardappelen of Yuka wat een soort aardappel is. Het nationale gerecht is Cebiche, rauwe vis gemarineerd in limoensap met chilipepers en opgediend met mais, uien en garnalen. Typische dranken zijn Inca Cola (een zoete frisdrank), Chicha (een alcoholische ma?sdrank) en Pisco wat een nationale sterke drank is.

 

 


PERU REISAANBOD

Djoser Junior

Peru
Djoser Junior Peru


TWITTER