Rondreizen met Kinderen BotswanaRondreizen met Kinderen Botswana


Botswana is een bijzonder land in het Zuiden van Afrika. Botswana staat bekend om zijn wild. Het is geweldig om een safari te maken. Per jeep op zoek naar olifanten, zebras, giraffen of luipaarden, het is allemaal mogelijk in Bostwana. Dit is een geweldig land om te bezoeken met uw kinderen. Kinderen zullen absoluut onder de indruk zijn van al die geweldige beesten. Er zijn vele mogelijkheden om een safari te maken. Zo kunt u kanoen tussen de nijlpaarden. Ook kunt u tijdens een fietstocht in contact komen met de plaatselijke bevolking. Stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen, die leuk zijn voor het hele gezin. Kortom, Botswana is absoluut een ideale bestemming voor een onvergetelijke rondreis voor u en uw kinderen!

Duurzaam Reizen Duurzaam Reizen Duurzaam Reizen
Over Botswana


Botswana is een land in Afrika dat grenst aan de landen Namibie, Zimbabwe, Zambia en Zuid-Afrika. De hoofdstad is Gaborone. Na de hoofdstad Gaborone zijn Maun, Francistown, Serowe, Molepolole en Lobatse de wat grotere steden. Het land heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners en de voornaamste bron van inkomsten in Botswana is de diamantindustrie. De taal die er wordt gesproken is met name Engels, maar Tswana wordt er ook veel gesproken. Ongeveer de helft van de bevolking is christelijk en de andere helft heeft verschillende, traditionele religies.

Botsana heeft een warm klimaat en kent regenseizoenen en droge seizoenen. Het regenseizoen is van december tot maart. In juni en juli is de warmste periode waarbij de temperatuur kan oplopen tot 40 graden. De rest van het jaar is het rond de 21 tot 30 graden.

Botswana staat bekend om zijn prachtige natuur. De mooiste natuurgebieden zijn dan ook in dit land en de omgevende landen van Botswana te vinden. Dorre hoogvlakten worden afgewisseld met heuvels (o.a. de Tsodilo Hills), de Kalahari-woestijn, de rivier de Okavango en het reusachtige moerasland. Daarnaast is er een enorme variatie aan flora en fauna. Naast deze prachtige natuur staat Botswana ook bekend om zijn wild. Het is dan ook zeer aan te raden om op safari te gaan als je hier bent. Per jeep is deze mogelijkheid, waar je een bezoekje kan brengen aan olifanten, zebras, giraffen of luipaarden. Het is dan ook erg leuk om dit met uw kinderen te doen. Naast de jeep-safari is er ook nog een mogelijkheid deze per kano te doen. Ook kunt u in dit land prima een fiets huren, wat erg leuk is omdat je op deze manier steeds in contact contact komt met de plaatselijke bevolking. Ook dit is erg leuk om met kinderen te doen. Belangrijke bezienswaardigheden in Botswana zijn onder andere de prachtige natuurparken. Een van deze parken is het Chobe National Park. Hier kunt u ook een boottochtje maken op de rivier de Chobe. Ook het Nxai Pan National Park en het Makgadikgadi Pans National Park zijn aanraders, waar prachtige dieren te zien zijn. Zo kunt u hier antilopen, leeuwen, hyenas en jachtluipaarden tegenkomen. De natuur wordt hier afgewisseld met savannes, graslanden en zoutpannen. Aan de Boteti rivier zijn tijdens de droge seizoenen de meeste dieren te vinden. Bij de rivier Okavango strekt de prachtige delta zich uit over het reusachtig gebied in het noordwesten van Botswana, die eindigt in de Kalahari-woestijn. Deze zandwoestijn wordt af en toe afgewisseld met stukken steppe en savanne. Ook in deze woestijn is een park, namelijk het Kgalagadi Transfrontier Park. Naast al deze parken zijn ook de Tsodilo Hills een bezoek waard. Hier kunt u geweldige wandelingen maken en een kijkje nemen bij de rotsschilderingen. Een mooie grot die zich hier bevindt is de Gcwihaba grot.

De keuken van dit Afrikaanse continent is zeer gevarieerd. De inheemse bevolking maakt veel gebruik van landbouwproducten en vleesgerechten met rund en wild. Ook de plaatelijk gebrouwen bier is hier van zeer goede kwaliteit.

 

 


BOTSWANA REISAANBOD

Sawadee

Reis door Zuidelijk Afrika
Zuidelijk Afrika Familiereis: Overland van Kaapstad naar Victoria Falls


TWITTER