Rondreizen met Kinderen KeniaRondreizen met Kinderen Kenia


Kenia kent net als Botswana een ongekend natuurschoon. U kunt in Kenia op safari naar de meest bijzonderen beesten kijken. Dit zijn absoluut onvergetelijke ervaringen, en zijn erg leuk om samen met uw kind mee te maken. Kenia biedt als land heel veel afwisseling. Zo zijn er de kleurrijke Samburu en Maasai stammen, en zijn er de wildreservaten Samburu, Nakuru en Maasai Mara. U kunt hier zelfs overnachten in tenten tussen de dieren. 's Nachts hoort u de dieren rond uw tent snuffelen. Ook is het mogelijk om te wandelen of te fietsen tussen de giraffen, gazellen en zebra's. Verder biedt Kenia de mogelijkheid om heerlijk aan het strand te liggen. De prachtige witte stranden aan de Inidsche Oceaan zijn echt voor levensgenieters, en ook voor kinderen zeer geschikt. U kunt hier perfect snorkelen of zelfs duiken!Kenia Reizen Kenia Reizen Kenia Reizen
Over Kenia


Kenia is een staat in Oost-Afrika dat in het noorden grenst aan Ehtiopie, in het oosten aan Somalie, in het zuidoosten aan de Indische Oceaan, in het zuiden aan Tanzania, in het zuidwesten aan het Victoriameer, in het westen aan Oeganda en in het noordwesten aan Soedan. De talen die er gesproken worden zijn voor het grootste deel Engels en hiernaast wordt er ook Swahili gesproken. Verder zijn er nog een paar inheemse talen die er gesproken worden. Kenia heeft een tropisch klimaat dat wordt beinvloed door de Indische Oceaan. Daarnaast ligt het land vlakbij de evenaar waardoor het even lang donker is als licht. De dagen zijn ook het hele jaar door even lang. Aan de kust heerst er dag en nacht een hoge temperatuur met een hoge luchtvochtigheid. In het binnenland is het wat droger en zijn de nachten wat kouder.

Kenia kent een prachtige natuur met wouden, de Kilimanjaro, de Mount Kenia en vele mooie meren. Daarnaast is het land erg geschikt voor safari tochten waarbij u vele diersoorten kan spotten. Dit is ook zeer geschikt voor een vakantie met kinderen. Ook zijn er de kleurrijke stammen zoals Samburu en Maasai en de wildreservaten zoals Samburu, Nakuru en Maasai Mara. Hier kunt u wandelen of fietsen tussen de giraffen, gazellen en zebras. Ook kunt u in Kenia prima aan het strand liggen. De stranden zijn prachtig met wit zand en uitzicht over de Indische Oceaan. Hier zijn ook activiteiten mogelijk zoals snorkelen of duiken. Een bijzonder park is het Amboseli park, dat aan de voet ligt van de Kilimanjaro (de hoogste berg van Afrika). Hier is naast de vele diersoorten de gelegenheid een prachtige zonsondergang te bewonderen. De Kilimanjaro is een uitgedoofde vulkaan met een besneeuwde top en een aantal gletsjers. Kenia kent bijzondere meren waarvan de bekendste Lake Nakuru is, waar duizende flamingos leven. Hiernaast is het Victoriameer het bekendste meer en daarna het Turkanameer. Dit is een woestijnmeer met drinkbaar water. Hier vindt u een ongekende hoeveelheid flora en fauna met o.a. nijlkrokodillen, zoogdieren, vogels, vissen, plankton en bomen.

Interessante steden zijn Nairobi (de hoofdstad van het land) en Mombassa. In Nairobi kunt u o.a. het Nationale Museum bezoeken. Mombassa is een oude handelsstad met onder meer een markt en een portugees fort. Deze steden zijn een leuke afwisseling als u al uitgebreid heeft genoten van de natuur van Kenia. Enkele andere steden zijn Eldoret, Kakamega, Kericho, Machakos, Malindi en Ruiru.

De Keniaanse keuken is redelijk simpel. Ugali is een nationaal gerecht wat gemaakt wordt van maisdeeg. Ook worden er vaak stoofpotjes gegeten van groente en vlees. Aan de kust vindt u veel tropisch fruit en zeevruchten. Ook zijn er naast de traditionele gerechten Westerse snacks verkrijgbaar en exotisch wild zoals de zebra of de krokodil.

De keuken van dit Afrikaanse continent is zeer gevarieerd. De inheemse bevolking maakt veel gebruik van landbouwproducten en vleesgerechten met rund en wild. Ook de plaatelijk gebrouwen bier is hier van zeer goede kwaliteit.

 

 


KENIA REISAANBOD

Djoser Junior

Baobab Djoser Junior
Kenia in 21 dagenBaobab

Kenia voor het gezin: familiereis
Kenia voor het gezin: familiereisSNP Familiereizen

Kenia bij SNP
Kenia met de kidsKoningAap Kidz

Kenia bij KoningAap Kidz
Kenia, Tanzania en ZanzibarTWITTER