Rondreizen met Kinderen TurkijeRondreizen met Kinderen Turkije


Turkije biedt alles voor een zeer actieve rondreis voor ouders en kinderen. Wat dacht u van de volgende activiteiten: raften op een rivier, kajakken op zee, tuben, duiken, snorkelen, zwemmen, zeilen op zee en canyoning. De activiteiten zijn allemaal prima mogelijk in het Turske landschap. Zo reist u langs beboste berghellingen, steile afgronden, rivieren en schitterende zee. Geniet van het Turkse landschap en de Turske cultuur. Buiten de badplaatsen en de grote steden, in de kleine dorpjes kunt u kennis maken met de authentieke Turkse cultuur en zijn gebruiken. Maak kennis met de Turske gastvrijheid van de lokale bevolking, en leer een Turkije kennen dat tot voorheen onbekend was. Doordat de reisafstanden niet al te groot zijn, is er naast alle activiteiten genoeg tijd voor ontspanning, zodat u ook kunt genieten van de zon!

Rondreizen Turkije Rondreizen Turkije Rondreizen Turkije
Over Turkije


Turkije is een land in het Midden-Oosten dat op de grens ligt van Europa en Azie. Het land grenst aan Griekenland, Bulgarije, Georgie, Armenie, Iran, Irak en Syrie, de Zwarte zee en de Middellandse zee. Het land is dan ook erg groot en bedraagt 70 miljoen inwoners. De hoofdstad van Turkije is Ankara. Het heeft een Republieke staatsvorm en de religie is Islam. De taal is Turks en aan de westkust wordt overal Duits en Engels gesproken. Ook spreekt een enkeling Nederlands. Het binnenland van Turkije heeft een continentaal klimaat met hete zomers en koude winters en de zuid- en westkust van Turkije kennen een typisch mediterraan klimaat met milde winters en droge, hete zomers. In heel Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Turkije is een land van veel mogelijkheden. Zo kunt u er terecht voor een heerlijke zonvakantie of voor een vakantie voor culturele uitstapjes. Door de rijke geschiedenis van Turkije is er veel te zien en te beleven. Ook kunt u er genieten van de prachtige natuur.


Al hoewel Ankara de hoofdstad is van Turkije, is Istanbul een van de belangrijkste steden. Deze stad is de poort van de Orient. Voorheen was dit het Rome van het Oosten. Later werd deze het Osmaanse Rijk van de sultan, het machtigste islamitische imperium aller tijden. Istanbul is een stad met meer dan 2000 jaar geschiedenis, waar 120 keizers en sultans heben geregeerd. De Aya Sophia, de Byzantijnse basiliek en het Topkapi-paleis zijn prachtige bezienswaardigheden. Ook kunt u hier een boottocht maken over de Bosporus.

Naast Istanbul is de Middellandse-Zeekust een mooie plek om te bezoeken. Bovendien kunt u hier heerlijk tot rust komen aan de prachtige stranden en baaien. Ook hier zijn culturele bezienswaardigheden zoals Troje en Ephesus (het New York van de Grieks-Romeinse wereld). Hier zijn veel ruinesteden te zien. De westkust is een ongerept bergland waar weinig toeristen komen. Hierdoor kunt u in alle rust genieten van de prachtige natuur. Als u het binnenland intrekt kunt u verder genieten van de uitgestrekte steppen en zoutwoestijnen. Ook is hier een van de grootste natuurwonderen te zien, namelijk het turfsteenlandschap van Cappadocie wat er prachtig surrealistisch uitziet. Ook zijn hier veel holwoningen, rotskerken en kalkterrassen te zien.

In het Oosten van Turkijke zijn resten te vinden van de nomaden zoals de overblijfselen van de verloren beschaving. Bijvoorbeeld de Nemrut-berg is hier erg de moeite waard, waar mysterieuze godenbeelden te zien zijn. Of de stad Ani, aan de grens van de voormalige Sovjet-Unie. Een is een stad waar u kan genieten van de zon en het strand en hiernaast kunt u o.a. de oudste moskee gezoeken en de druipsteengod. Ook de Botanische tuin en de waterval Kursunlu zijn mooi om te bekijken. Om kennis te maken met het lokale leven in Turkije kunt u een bergdorpentocht maken. Bezoekjes aan theehuizen, badhuizen, Hamam of een Turkse avond zullen hierbij niet ontbreken.

 

 


TURKIJE REISAANBOD

Djoser Junior

Turkije
Djoser Junior Turkije
Sawadee

Turkije
Turkije Familiereis
KoningAap Kidz

Turkije
Turkije Speciaal


TWITTER