Rondreizen met Kinderen CanadaRondreizen met Kinderen Canada


Een rondreis Canada staat voor een een avontuur in de Rockies. Canada kent een ongekend natuurschoon, waar liefhebbers van zullen genieten, en die vele mooie indrukken zal achterlaten. Voor families met kinderen is het een werkelijk geweldige ervaring om kennis te maken met natuurverschijnselen als: huizenhoge watervallen, azuurblauwe meren, witkolkende rivieren, uitgestrekte naaldwouden en besneeuwde bergtoppen. Zie ook de foto's op deze pagina! Er zijn veel mogelijkheden om te kamperen, wat leuk is voor gezinnen met kinderen. Verder zijn er verschillende spannende activiteiten te ondernemen in Canada: in de ruige Rocky Mountains kunt u geweldig wandelen, mountainbiken, paardrijden en kanoen. Bij de prachtige natuur horen ook bijzondere dieren. Wellicht dat u zelfs een beer kunt spotten. Kortom, Canada is een absoluut avontuur voor een natuurliefhebber!Rondreizen Canada Rondreizen Canada Rondreizen Canada
Over Canada


Canada is een land in Noord-Amerika. Hieronder liggen de Verenigde Staten van Amerika. Aan de oostkant ligt de Atlantische Oceaan en aan de westkant Alaska en de Grote Oceaan. In het noorden ligt de Noordelijke Ijszee. De hoofdstad van Canada is Ottawa. De grootste steden zijn Toronto, Montreal, Calgary en Vancouver. De naam Canada komt van het indiaanse woord Kanata, wat nederzetting betekent. Men spreekt er Engels en Frans en 77% van de bevolking is christelijk. Voor families met kinderen is een rondreis in Canada ook zeer geschikt vanwege o.a. de enorme watervallen, azuurblauwe meren, witkolkende rivieren en naaldwouden met besneeuwde bergtoppen. Er zijn veel kampeermogelijkheden wat erg leuk is voor de kinderen. In de Rocky Mountains zijn tevens ook genoeg activiteiten mogelijk zoals wandelen, mountainbiken, paardrijden en kanoen. Wellicht spot u nog een beer. Een rondreis door Canada is dus een geweldig avontuur.
Omdat het land een enorme oppervlakte kent heeft het zes tijdzones en de langste kustlijn ter wereld. In het noorden, rond de poolcirkel, heerst het toendraklimaat. In het zuiden heerst er een koud landklimaat. De zomers kunnen met name in het zuiden erg vochtig zijn.

Canada heeft verschillende natuurparken die u een enorm aanbod aan flora en fauna bieden. Een van deze parken is het Nationaal Park Nahanni. Ook het Nationaal Park Wood Buffalo en de parken in de Canadese Rocky Mountains zijn echte aanraders. In de parken vindt u ook de Niagra Falls, de beroemdste watervallen ter wereld met een prachtig uitzicht. De Rocky Mountains is een zeer indrukwekkende bergketen in de omgeving van de westkust van Noord-Amerika. Ook de Great Lakes mogen niet worden overgeslagen. Deze bestaan uit het Bovenmeer, het Huronmeer, het Michiganmeer, het Eriemeer en het Ontariomeer. Het Dinosaur Provincial Park is een bijzonder natuurbebied waar veel fossielen van dinosauri?rs te zien zijn. Het park biedt ook veel flora en fauna met o.a. coyotes, gaffelbokken en ratelslangen.

Een interessante plaats in het historisch gedeelte is Quebec, of terwijl de benedenstad. Ook Lunenberg is een aanrader. In Montreal kunt u het drukke stadsleven en de Canadese cultuur meemaken. Dit is de grootste stad en in tegenstelling tot de rest van Canada wonen hier veel mensen. Andere leuke steden zijn Hamilton, Winnipeg en Halifax.

Canada kent vele verschillen in de keuken door de reusachtige oppervlakte. De keuken heeft invloeden van de vroegere kolonisten met lokale ingredienten. Een typisch ingredi?nt is maple syrup, ahornsiroop. Ook heeft de keuken veel buitenlandse invloeden door de vele immigranten. Zo wordt er aan de kust veel vis gegeten en in de omgeving van Galgary grote stukken rundvlees. Een echte typische Canadese keuken is er dus niet.

 

 


CANADA REISAANBOD

Djoser Junior

Canada
Djoser Junior Canada
SNP Travelkids

Canada
Canada British Columbia


TWITTER