Rondreizen met Kinderen EcuadorRondreizen met Kinderen Ecuador


Ecuador is het land dat zo ongeveer alle kanten van Zuid-Amerika binnen een land vertegenwoordigt. In Ecuador vindt je de meest uiteenlopende dingen, en dat maakt het juist extra leuk om een rondreis door Ecuador te maken. U treft in Ecuador: besneeuwde vulkanen, koloniale steden, indianenmarkten, en uiteraard trpoisch regenwoud. U kunt tijdens een rondreis met kinderen bijvoorbeeld overnachten bij een indianenfamilie, maar ook midden in de Amazone! Voor de actievelingen zijn er veel mooie wandelingen te maken, bijvoorbeeld op besneeuwde vulkanen, of mountainbike tochten en paardrijd tochten. Dit alles in een prachtig bergachtig decor. Een mogelijkheid is om een rondreis Ecuador te verlengen met een verblijf op de Galapagos eilanden.

Rondreizen Ecuador Rondreizen Ecuador Rondreizen Ecuador
Over Ecuador


Ecuador is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. In het noorden grenst het aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru en in het westen aan de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evenaar omdat deze recht door het land loopt. De hoofdstad is Quito en de grootste stad is Guayaquil. De taal die er gesproken wordt is Spaans en bijna de hele bevolking is Rooms-Katholiek. Ecuador is erg interessant voor een rondreis omdat je hier de meest uiteenlopende dingen vindt waaronder besneeuwde vulkanen, koloniale steden, indianenmarkten en tropisch regenwoud. Tijdens uw rondreis, die tevens voor kinderen ook erg indrukwekkend is, kunt u logeren bij een indianenfamilie of midden in de Amazone. Activiteiten zijn ook mogelijk zoals wandelingen over besneeuwde bergen, mountainbiken of paardrijden. U kunt uw reis aanvullen met een verblijf op de Galapagos eilanden. Ecuador kent een grote diversiteit aan flora en fauna. Het kustgebied aan de Grote Oceaan, het Andesgebergte, het Amazoneregenwoud en de Galapagoseilanden maken het land erg indrukwekkend. Het land kent twee verschillende klimaten. In het westen aan de kust en in het oosten met het Amazoneregenwoud heerst er een tropisch klimaat. Rond het Andergebergte, die in een verticale strook door het land loopt, heerst een hoogtebergklimaat of een toendraklimaat.

Twee grote blikvangers in Ecuador zijn het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud. Hier zijn ook nationale parken aangelegd. Een daarvan is het Nationaal Park Sangay waar de Ecuadoriaanse Andes te bezichtigen zijn. Het park kent veel hoogteverschillen met o.a. drie vulkaantoppen. Namelijk die van de actieve Sangay en Tungurahua en de rustende El Altar. Ook zijn er een paarhonderden meertjes te vinden waar u de tapir, de brilbeer en de andescondor kunt spotten. Ook de Galapagoseilanden zijn zeker een trekpleister voor natuurliefhebbers. Deze eilanden zijn van vulkanische oorsprong en er komen unieke planten- en diersoorten voor. Het bestaat uit 13 grotere eilanden en 115 kleine eilanden. Diersoorten hebben enkelre evoluties ondergaan waardoor bijvoorbeeld de zeeleguaan onder water kan grazen en landschilpadden zijn uitgegroeid tot reusachtige dieren. De hele eilandgroep is een nationaal park en de oceaan er omheen wordt beschouwd als een zeereservaat. Naast de natuur en diersoorten heeft Ecuador nog wat leuke steden, waaronder Cuenca. Een prachtig authentiek historisch centrum. De hoofdstad Quito is een van de hoogst gelegen steden ter wereld en tevens ook als historisch centrum een aanrader om te bezoeken. Guayaquil is de grootste stad van Ecuador. Andere steden zijn Ambato, Esmeraldas, La Libertad, Loja, Machala, Manba, Nueva Loja, Puerto Bolivar, Riobamba en San Lorenzo.

De Ecuadoriaanse keuken is een mengelmoes van de inheemse en de Spaanse keuken. Basisingredienten zijn vlees, uien, mais en aardappels of rijst. Vaak wordt er een pittig sausje toegevoegd met de naam aji. Ook hebben ze de bakbanaan die gebakken wordt in kokosmelk. Door het tropische klimaat is er een grote rijkdom aan exotische vruchten. Verder wordt er veel vis gegeten. Een drankje dat er veel gedronken wordt is aguardiente, een sterk drankje.

 

 


ECUADOR REISAANBOD

Djoser Junior

Ecuador
Djoser Junior Ecuador
KoningAap Kidz

Ecuador
Ecuador Avontuur
Sawadee

Ecuador
Witte vulkanen en kleurrijke indianen


TWITTER