Rondreizen met Kinderen CubaRondreizen met Kinderen Cuba


Cuba is een erg leuk land voor een rondreis met kinderen. In Cuba vindt je schitterende natuur, hagelwitte droomstranden en leuke authentieke steden. Deze afwisseling met vriendelijke bevolking, de swingende muziek en het heerlijke klimaat maken Cuba tot een ideale reisbestemming. Op reis door Cuba met kinderen leer je de salsa dansen, kijk je je ogen uit naar schitterende oude auto's in de straten van Havana, kun je een bezoek brengen aan een sigarenfabriek, en kun je heerlijk onder de palmen liggen aan een droomstrand. Geniet van het straatleven, en maak kennis met de Cubanen en hun cultuur!

Rondreizen Brazilie Rondreizen Brazilie Rondreizen Brazilie
Over Cuba


Cuba is een communistisch land met een zeer uitgebreide geschiedenis, waar vandaag de dag nog veel over te vinden is. De hoofdstad van het land is Havana. Cuba heeft ruim 11 miljoen inwoners en de religie is Rooms-Katholiek. Cuba heeft een volksrepublieke staatsvorm. De taal die er gesproken wordt is Spaans. Cuba is een eiland en ligt in het Caribische gebied. Het eiland ligt ongeveer 200 km ten zuiden van Florida. De noordkust ligt aan de Atlantische Oceaan en de zuidkust ligt aan de Caribische zee. Samen met Puerto Rico, Jamaica, de Bahama?s, Haiti en de Dominicaanse Republiek vormt het de Grote Antillen. Cuba heeft een subtropisch klimaat en in het hoogseizoen is het er rond de 30 graden. De rest van het jaar is het er rond de 25 graden.

Cuba staat bekend om Fidel Castro, Che Guevara, Cubaanse sigaren, salsamuziek, koloniaanse gebouwen, uitgestrekte landschappen, provinciale parken met grotten, suikerriet-, citrus-, koffie-, en tabaksplantages en de diversiteit aan flora en fauna. Cuba werd in 1492 ontdekt door Columbus. In 1511 werd het land een kolonie van Spanje waar nog veel invloeden van te vinden zijn. In 1898 werd Cuba na de Spaans-Amerikaanse oorlog veroverd door de Verenigde staten. In 1952 greep Batista de macht en werd het land onafhankelijk. In 1956 neemt Fidel Castro deze macht over met de Communistische Partij van Cuba, die tot vandaag de dag nog aan de macht staat.

Havana is een mooie stad waar nog veel van deze geschiedenis en met name van de jaren 50 te zien is. Ook s avonds is Havana zeer de moeite waard met de barretjes en de salsamuziek. Ook zijn er veel beroemde nachtclubs te vinden zoals Bodeguita del Medio of tropicana.

Ten zuidwesten van Havana ligt Pinar del Rio, een centrum van tabaksplantages. Hier kunt u prachtige wandelingen maken en er zijn veel groene valleien, ondergrondse rivieren en mogotes te vinden. Een mooie plek om van het strand te genieten is Varadero. Dit ligt op 140 kilometer van Havana en de stranden zijn prachtig met palmbomen en helderblauw water. De historische stad Trinidad is zeer fascinerend en het is net een groot museum waar u kunt rondlopen door de smalle historische straatjes. De oudste stad van Cuba is Baracoa en staat bekend om de geweldige rotsformatie vanwaar u een prachtig uitzicht heeft.

 

 


CUBA REISAANBOD

KoningAap Kidz

Brazilie
Djoser Junior Cuba


TWITTER