Rondreizen met Kinderen SurinameRondreizen met Kinderen Suriname


Suriname is echt avontuurlijk land om een reis door te maken! Het oerwoud van Suriname biedt absoluut spectakel. Zo kunt u in een uitgeholde boomstam op een rivier het oerwoud in. U zult verschillende stroomversnellingen tegenkomen, en uiteraard kunt u geregeld een duik nemen! Midden in het oerwoud kunt u een dorp van bosnegers bezoeken, en kennis maken met hun gewoontes! Paramaribo is ook een indrukwekkende stad. Vanuit Paramaribo kunt u een fietstoch maken naar de buitenwijken. U treft oude dorpjes en plantages. Een vrij toegankelijk land, met leuke reismogelijkheden, dat is Suriname!

Rondreizen met Kinderen Suriname Rondreizen met Kinderen Suriname Rondreizen met Kinderen Suriname
Over Suriname


Suriname is een land in het noorden van Zuid-Amerika. De hoofdstad van het land is Paramaribo. De taal die men er spreekt is Nederlands en ook wordt er Sranatongo, Javaans, Chineees en Engels gesproken. Het tijdsverschil is afhankelijk van de zomertijd 4 of 5 uur met Nederland. Suriname is een republiek en het grenst in het oosten aan Frans-Guyana, in het westen aan Guyana, in het zuiden aan Brazili? en in het noorden aan de Atlantische Oceaan. Het land staat bekend om de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking. Ook kun je hier unieke trips maken naar het binnenland. Suriname heeft veel natuurlijke hulpbronnen zoals goud, olie, hout, bauxiet en velen anderen ertsen. Door de zeldzame flora en fauna is het een paradijs voor toeristen. Verder staat het land bekend om zijn cultuur en eeuwenoude tradities. Reusachtige bomen tot zestig meter hoog, jaguars, bosvarkens, wurgslangen en vogelspinnen zijn er te vinden, maar vooral zijn er velen soorten apen in de regenwouden van Suriname. Er zijn vier seizoenen in Suriname: de grote regentijd (van mei tot augustus), de grote droge tijd (van augustus tot november), de kleine regentijd (van december tot februari) en de kleine droge tijd (van maart tot april). De temperatuur schommelt overdag rond de dertig graden en kan oplopen tot 35 graden.

Paramaribo, de hoofdstad, is een mix van Noord-Amerika en tropisch Amerika. Er zijn veel smalle straatjes met moskeeen, synagogen en stenen huisjes. In de stadskern is veel te zien van de koloniale geschiedenis. In het centrum kunt u een bezoek brengen aan Fort Zeelandia, 17e eeuws fort. Aan het water kunt u lekker wandelen of gebruik maken van de lokale activiteiten. Ook kunt u hier de Surinaamse keuken uitproberen en genieten van artiesten die optreden. Ook de palmentuin is een leuk uitstapje in Paramaribo. Dit is de achtertuin van het presidenteel paleis. Het Petruskathedraal is een geheel houten kathedraal vanaf waar u goed over de stad kan uitkijken. Op een half uur van Paramaribo ligt het W.J. van Blommenstein Meer. Dit is een stuwmeer wat ervoor heeft gezorgd dat talloze dorpen onder water zijn komen te liggen.

130 km ten zuiden van Paramaribo ligt het natuurpark Brownsberg. Dit is een tropisch regenwoud waar u goed kunt wandelen en kunt genieten van de watervalletjes en uitkijkposten. U kijkt hier uit over het Brokopondo-stuwmeer. Ook leuk voor een bezoekje is de Cola Creek. Dit is een natuurlijk zwembad met een donkere kleur water, waaraan het zijn naam heeft te danken. De Jodensavanne is een savannebos waar veel vlinders en vogels vliegen en waar het geurt van de guaves en anijs. In 1650 zijn hier Portugese en Engelse Joden plantages beginnen te stichten. Bij Galibi kunt u heerlijk genieten van een dagje strand. Aan de Marowijne is een prachtig zandstrand ontstaan waar zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. Ook is hier een natuurreservaat te vinden. Nieuw Nickerie ligt aan de rivier de Corantijn en is de tweede stad van Suriname. Hier hangt een ontspannen en dorpse sfeer. Ook Danpaati is een leuke plek waar u een goede indruk kunt krijgen van het prachtige binnenland van Suriname. Hier is de ultieme combinatie van cultuur, natuur en avondtuur te vinden.

Een belangrijk onderdeel van de Surinaamse cultuur is de keuken, die net als de samenleving erg gevarieerd is. Naast Surinaams wordt er veel Chinees gegeten en Indische nasi en bami, die overigens aan de smaak van de Surinamers is aangepast van veel kip en vooral peper. Naast het eten kunt u genieten van het lokale Parbo-bier. Dit maakt u vakantie in dit verassend diverse land helemaal af!

 

 


SURINAME REISAANBOD

Djoser Junior

Peru
Djoser Junior Suriname
KoningAap Kidz

Peru
Suriname Avontuur
Familieavontuur

Peru
Jungletochten door regenwoud


TWITTER