Rondreizen met Kinderen TunesieRondreizen met Kinderen Tunesie


Tunesie kent veel verschillen binnen het land. In het Noorden draait het land voornamelijk om het toerisme, mensen die komen voor zon, zee en strand. In het zuiden leer je eigenlijk meer het landschap en de cultuur van Tunesie kennen. Het landschap is prachtig en de bevolking is erg vriendelijk. Uiteraard hoort het strand ook bij een rondreis door Tunesie. Dit is een heerlijke manier om te genieten, te spelen met kinderen, en tot rust te komen. Leuke activiteiten om te ondernemen in Tunesie zijn: een toch met paarden door palmentuintjes, wandelen door het uitgestrekte maanlandschap, of een kamelentocht maken in de woestijn. Maak kennis met een echt Nood-Afrikaans land, aan de rand van de Sahara!

Rondreizen Tunesie Rondreizen Tunesie Rondreizen Tunesie
Over Tunesie


Tunesie is een land in het noodoosten van Afrika dat ruim vier keer zo groot is als Nederland en 9 miljoen inwoners heeft. Het westen van het land grenst aan Libie en Algerije en het zuiden aan de Sahara. De hoofdstad van Tunesie is Tunis. 98% van de inwoners is Arabisch, 1% Europees en 1% is Joods. De religie is Islam en de staatsvorm is een Presidentele republiek. In de zomer is het in Tunesie een uur vroeger dan in Nederland. In de winter is er geen tijdsverschil.

Tunesie is een heerlijk land voor zonaanbidders met een prachtige zee en stranden. De dagen in Tunesie zijn echter wel korter dan in Nederland. Ook zijn er culturele bezienswaardigheden die u kunt combineren met leuke uitstapjes.

Rondom de grote steden zijn de meeste toeristen te vinden. Deze steden zijn o.a. Sousse, Monastir en Gammarth. U kunt hier ook leuk winkelen in de traditionele Soukhs. In Tunesie kunt u veel overblijfselen uit verschillende periodes van de geschiedenis bekijken. Zo zijn er veel archelogische bezienswaardigheden. Uit de prehistorische tijd zijn er op hunnebedden lijkende graven te zien van Elles en bewerkte vuurstenen werktuigen. Uit de Punische tijd zijn er de stadsmuur van de haven Carthogo, de tofet (heilige plaats waar kleine kinderen werden geofferd en begraven)en de ruinestad Kerkouane op Kaap Bon. Verder zijn er nog veel overblijfselen van door de Romeinen gebouwden grensmuren aan de rand van de Sahara, het Colosseum in El Djem, het theater in Dougga, de Capitool-tempel in Thuburbo Majus en de onderaardse villas in Bulla Regia. Uit de Islamitische tijd zijn o.a. de ribat van Monastir en die van Sousse te zien, oude stadsmuren en paleizen en ook Kairouan met zijn vele moskeeen en oude gebouwen. Verder zijn er Franse invloeden te zien in steden, scholen, kerken en straten. De cultuur en het onderwijs zijn vroeger sterk door Frankrijk beinvloed.

Het landschap van Tunesie is erg gevarieerd. In het noordwesten bevinden zich vooral eikenbossen, bergen, struikgewassen en veel verschillende bomen. Verder is er veel landbouw te zien met uitgestrekte vruchtbare heuvels en grote akkers. Verder naar het zuiden bevindt zich de grens tussen het vochtige Middellandse zeeklimaat en het droge landklimaat van de Sahara. Langs de Golf van Hammamet liggen hele lange stranden met belangrijke toeristische centra. Hier bevinden zich de vakantieoorden met prachtige exotische planten. Tunesie is een zeer gevarieerd land en heeft voor ieder wat wils. Zo kunt u er prima terecht voor een heerlijke strandvakantie of kunt u er culturele uitstapjes maken.

 

 


TUNESIE REISAANBOD

Djoser Junior

Tanzania
Gezinsreis Tunesie
Familieavontuur

Tanzania
Wandelen door de souk en Sahara


TWITTER