Rondreizen met Kinderen ChinaRondreizen met Kinderen China


China is een grootmacht die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt! China is ook een erg bijzonder land en daarom interessant voor een rondreis met kinderen! China ontdekken is ook echt een avontuur voor jong en oud! Zo brengt u een bezoek aan de langste muur ter wereld, en het grootste plein ter wereld! Maar in China treft u bijvoorbeeld ook een hele grote woestijn, waar u een kamelentocht kunt maken. En uiteraard de imponerende rivier de Jangtsejiang (de blauwe rivier), de langste rivier van Azie hoort bij het programma. Hier in de omgeving kunt u geweldig wandelen, fietsen, of een boottocht maken. Verder zijn ook de dorpjes en de beroemde rijstterassen een absolute bezienswaardigheid. Hiernaast zijn natuurlijk ook de steden Shanghai en Peking een bezoek meer dan waard!

Rondreizen China Rondreizen China Rondreizen China
Over China


China is een van de grootste landen te wereld met een lange geschiedenis waar veel van terug te zien is in het land. Het land bestaat sinds de Chinese Burgeroorlog in twee republieken, de Volksrepubliek China en de Republiek China. Zowel op politiek gebied als op geografisch gebied zou je het land kunnen opdelen in verschillende gebieden. Het zuidoosten en het midden zijn het traditionele China. Verder zijn er nog de Chinese laaglanden, het Noofdchinees bergland en het Zuidchinees bergland. De traditionele Chinese godsdienst is een mengeling van verschillende godsdiensten. Deze godsdiensten zijn het voorouderverering, tao?sme, confucianisme en het boeddhisme. Daarnaast komen ook de islam en het christendom voor in China. De officiele taal van China is Mandarijn. In en rond Hong Kong spreekt men Kantonees en in Shanghai spreekt met Shanghainees. Doordat het land zo groot is kent het een grote diversiteit aan klimaten. Het zuiden is voornamelijk warm en een gematigd klimaat. Het noorden en het westen hebben gebergte- en woestijnklimaten. In de zomer is het veelal nat en in de winter droog.

China staat het meest bekend om zijn typische authentieke oosterse levensstijl. Verder is er een zeer grote rijkdom aan natuur en cultuur te bezichtigen. Ook is het land zeer geschikt voor een rondreis met kinderen. Interessante bezienswaardigheden zijn o.a. de langste muur ter wereld en het grootste plein ter wereld. Ook zijn er activiteiten mogelijk zoals kamelentochten in de woestijn, wandelingen langs de Jangtsejiang rivier, boottochten of fietsen. Naast de indrukwekkende natuurgebieden in China is ook Tibet erg bijzonder om een bezoekje aan te brengen. Het land heeft een heel eigen volk, cultuur en taal en ook weer een zeer indrukwekkende natuur. Tibet kent vooral veel hooglanden. Ook is hier de Himalaya te vinden, waarvan de Mount Everest de hoogste bergtop is. Ook zijn hier vele mooie koosters en plaatselijke tradities. Ook heel bijzonder zijn de Yungang Grotten Magao Grotten en de Longmen Grotten, die op Hainan (een eiland in het zuiden van China) te vinden zijn op de heilige berg. De vijf grote bergen (waarvan vier heilige bergen) van China zijn ook zeer indrukwekkend evenals de prachtige natuur. Op deze bergroppen zijn vaak tempels gebouwd.

Shanghai is met zijn ruim 15 miljoen inwoners de grootste stad ter wereld. Deze is dus zeker een bezoek waard. Ook Peking kunt u niet missen, dit is een paradijs voor wie van historische monunten en oosterse bouwkunst houdt. Ook de typisch Chinese dorpjes in het binnenland zijn een onvergetelijke ervaring.

De Chinese keuken is een van de fijnste keukens ter wereld. Wel zijn er verschillen in regios door de verschillende culturen en klimaten. Chinees eten kent vaak tegengestelde smaken en texturen zoals zoet-zuur of mals-knapperig. Enkele typische gerechten zijn Nasi of Bami Goreng. Verder wordt er bijna altijd thee bij het eten gedronken.

 

 


CHINA REISAANBOD

Djoser Junior

China
China Djoser Junior
Familieavontuur

China
Draken, Panda's en Mahjong
KoningAap Kidz

China
Groepsreis met Kidz


TWITTER