Rondreizen met Kinderen MadagascarRondreizen met Kinderen Madagascar


Madagascar is een eiland vol met avontuur. Een reis naar dit eiland zult u niet snel vergeten! Op het avontuurlijke Madagascar kunt u zich niet snel vervelen, ideaal dus voor een gezinsvakantie met kinderen. Wat dacht u van een kanotocht in de hooglanden, een riviercruise op de Tsiribihinarivier, of een jeepsafari over ruige wegen. Aan de kust kunt u weer andere activiteten ondernemen, zoals snorkelen, een zeiltocht maken, of wellicht walvissen spotten! Op het eiland zijn diverse wildparken waar u leuke en bijzondere dieren kunt spotten, zoals de halfaap die hieronder op de foto staat. Breng ook een bezoek aan een van de vele kleurrijke dorpjes en maak kennis met de vriendelijke, lokale bevolking. Kortom, een reis vol unieke ervaringen voor het hele gezin!

Rondreizen Madagascar Rondreizen Madagascar Rondreizen Madagascar
Over Madagascar


Madagascar is het op drie na grootste eiland ter wereld, na Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo. Het land kent een prachtige natuur en vele diersoorten. De traditionele bevolking is hier arm maar erg gastvrij en leeft in stammen. Madagascar kent steppegebieden, hoogvlaktes en vele rotsen. Door de roestingen die het land roodkleurig maken, wordt het ook wel Het Rode Eiland genoemd. In het Oosten bevinden zich steile kusten met bomen, struikgewas, moerassige delen, lagunes en een smalle kuststrook. In het westen komen veel aangeslibte vlaktes voor en kalkplateaus. Het zuiden van het land kent vooral droge vlaktes. Frans is de belangrijkste taal die gesproken wordt. Hiernaast zijn er nog veel inheemse talen. De hoofdstad is Antananarivo en het voornaamste geloof in Madagascara is het christendom.

Madagascar heeft een unieke flora en fauna die zich ver heeft ontwikkeld, onafhankelijk van het vasteland door de geisoleerde ligging. De lemuren zijn de bekendste diersoorten van dit eiland, een gevarieerde groep halfapen. Verder leven hier veel gekkos, hagedissen, komeetstaartvlinders, tenreks, de fossa, de fretkat en de kameleon. Baobabs zijn bekende nationale bomen en tevens ook de reizigersboom. Een andere boom uit Madagascar, die wereldwijdt vanuit dit land in tropen worden geplant, is de flamboyant. Ook de bekende kamerplant Dracaena marginata komt oorspronkelijk uit Madagascar. Het land is ideaal voor gezinsvakanties met kinderen. Leuke activiteiten zijn kanotochten in de hooglanden, een riviercruise op de Tsiribihinarivier of een jeepsafari over de ruige wegen. Aan de kust zijn ook verschillende activiteiten te doen zoals snorkelen, zeiltochten of walvissen spotten. Ook de kleurrijke dorpjes zijn zeker een bezoekje waard. Hier zult u merken hoe vriendelijk de lokale bevolking is.

Madagascar kent een tropisch klimaat. De oostkust van het land heeft vrijwel het hele jaar door neerslag. In November valt de meeste neerslag. In de zomer, van november tot maart, is het zeer warm maar valt er ook aardig veel regen. In de winter, van april tot oktober, is het droger met wat lagere temperaturen.

Madagascar heeft een snel groeiende bevolking. Dit komt doordat de gemiddelde moeder hier 5,84 kinderen krijgt. Gezinnen met meer dan 10 kinderen zijn dan ook heel normaal. Het grootste deel van de bevolking woont op het platteland, maar trekt ook naar de grote steden de laatste jaren. De bevolking is verdeeld in 18 verschillende stammen die voornamelijk gebaseerd zijn op de grenzen van de vroegere koninkrijken. Merina is de grootste stam en heeft een Aziatische afkomst. Deze stam heeft de lichtste huidskleur van het eiland. Deze stam woont in de regio rond de hoofdstad Antananarivo. Hierna is de Betsimisaraka de grootste stam.

Madagascar is een zeer interessant land om zijn flora, fauna en prachtige natuurgebieden. Hiernaast zijn de dorpen en het contact met de inheemse bevolking erg bijzonder en kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Het is dus zeer geschikt voor rondreizen of reizen met kinderen.

 

 


MADAGASCAR REISAANBOD

Sawadee

Madagaskar
Madagascar: Brug tussen Afrika en Azie


TWITTER