Rondreizen met Kinderen BrazilieRondreizen met Kinderen Brazilie


Brazilie is een schitterend, afwisselend land en zeer geschikt voor een indrukwekkende rondreis met kinderen. Absolute toeristische trekpleister is het strand van Copacabana. Uiteraard brengt u een bezoek aan het prachtige Rio de Janeiro en Salvador. Deze bijzondere steden worden afgewisseld met de schitterende natuur van Ilha Grande. Van deze autovrije eilanden is 35% beschermt natuurgebied, waar u prachtige wandelingen kunt maken. Ook kun je hier kajakken op zee en schitterend snorkelen. Verder heeft Brazilie 's werelds grootste watervallen Foz do Igua? Verder biedt het oerwoud natuurlijk veel spectakel.

Rondreizen Brazilie Rondreizen Brazilie Rondreizen Brazilie
Over Brazilie


Brazilie is een groot land in Zuid-Amerika. De bevolking spreekt Portugees en tegen toeristen gebrekkig Engels. De hoofdstad is Brazilia. Het tijdsverschil met Nederland is in de zomer 5 uur en in de winter 4 uur. De religie is vooral Rooms-katholiek en protestants. Kenmerken van Brazilie zijn zon, zee, strand, voetbal, carnaval, de samba en de lambada.

Brazilie is veelzijdig en zo zijn er veel verschillende bezienswaardigheden en belevingen. De trekpleisters zijn o.a. het tropisch regenwoud in het Amazonegebied, geweldige stranden, palmboomplantages in het noordwesten, bergen en fascinerende landschappen, Rio de Janeiro met Copacabana en Ipanema, het Pantanal, de moerassige laagvlakte met panters, anaconda's, alligators, piranha's en miereneters, Iquacu-watervallen op het drielandenpunt met Argentini? en Paraguay en de koloniale steden. Brazilie is dus geschikt voor zowel strandvakanties als rondreizen, wandelvakanties en singlevakanties.

Voor een rondreis langs grote steden zijn Rio de Janeiro, S?o Paulo, Salvador de Bahia, Recife, Amazone, Foz do Igua?u, Pantanal, Chapada Diamantina en Minas Gerais onmisbaar. Rio de Janeiro staat bekend om de spectaculaire feesten met carnaval en mag zeker met singlevakanties niet worden overgeslagen. Ook is deze stad zeer geschikt om lekker bij te komen op het strand. S?o Paulo is het economische en culturele centrum van Brazili? en hier wonen miljoenen mensen. In deze stad is met name veel hoogbouw te vinden. Salvador de Bahia is de oorspronkelijke hoofdstad van Brazili? en hier kunt u zowel terecht om uit te rusten langs de baai als een bezoekje te brengen aan de stad.

Ook natuurgebieden zijn onmisbaar, zoals het bekende Amazonegebied. Het Amazonegebied ligt op de evenaar en is met een oppervlakte van 4 miljoen vierkante kilometer het grootste oerwoud op aarde. Dit is de helft van het totale landoppervlak van Brazili?. Dit tropische regenwoud is het meest rijke ecosysteem ter wereld. Het gebied bestaat uit dichte jungle en een uitgebreid systeem van talloze kleine en grote rivieren waarvan de tweede grootste rivier ter wereld, de Amazone, de meest bekende is en zeer bijzonder. Het droge woestijnachtige Noordoosten is bijzonder vanwege de mooie stranden en de steden zoals Olinda en Recife waar nog Nederlandse invloeden te vinden zijn. Ook zijn hier traditionele muziek en cultuur te vinden. Verder zijn Bonito, Bonoguena en het nationale park Chapado dos Guimares, het moerasgebied van Pantanal en de indrukwekkende watervallen van Foz do Iqua?u zeer de moeite waard. Voor een strandvakantie kunt u naast Rio De Janeiro bij vele andere plaatsen terecht voor prachtige stranden zoals Natal, Pipa, Salvador en Cumbuco. Naast relaxen kunt u zich hier ook actief vermaken. Deze plekken zijn namelijk uitermate geschikt voor kitesurfen en andere watersporten. Verder kunt u cruises maken door o.a. de Pantanal, de Amazone of langs de kust. Hier zijn ook wandeltochten en kanotochten mogelijk, of een spectaculaire mountainbiketocht. Autoverhuur is ook mogelijk en kan goed van pas komen aangezien de afstanden in Brazili? enorm zijn.

 

 


BRAZILIE REISAANBOD

KoningAap Kidz

Brazilie
Brazilie Avontuur


TWITTER