Rondreizen met Kinderen TanzaniaRondreizen met Kinderen Tanzania


Tanzania is het safariland bij uitstek. Dus bent u een liefhebber van natuur en wilde beesten, dan is Tanzania waarschijnlijk echt iets voor u! Het weidse Serengeti, de Ngorongoro krater, en het minder bekende, maar schitterende Tarangire park zijn ideale reservaten voor het maken van een jeepsafari. Hier leven duizenden olifanten, en andere soorten wilde beesten. Je kunt kennis maken met de kleurrijke Maasai en Datoq-stammen die er leven. Ook bijzonder is de stam de Hadzabe, een stam die verwant is aan de bosjesmannen. De nachten zijn zeer afwisselend. De ene keer in een leuk huisje, en de andere keer midden in het reservaat, tussen het wild! In de reiswereld wordt een bezoek aan Tanzania veel gecombineerd met een bezoek aan het nabij gelegen eiland Zanzibar. Hier kunt u zwemmen met dolfijnen, snorkelen en heerlijk van het strand genieten!

Rondreizen Tanzania Rondreizen Tanzania Rondreizen Tanzania
Over Tanzania


Tanzania is een land in oost-Afrika . Het land grenst aan Kenia, Uganda, Rwanda, Zaire, Mozambique en de Indische oceaan. Tanzania heeft een Republieke staatsvorm en de hoofdstad is Dodoma. De bevolking is voor het grootste deel Christelijk of Islamitisch. De taal die er gesproken wordt is Swahili maar u kunt er ook terecht met Engels. Het is in Tanzania twee uur later dan in Nederland.

Tanzania staat bekend om het varierende landschap en de grote verschillen in hoogtes. Het hoogste punt, de Kilimanjaro is 5895 meter hoog. Deze wordt ook wel het dak van Afrika genoemd. De hoogteverschillen veroorzaken dan ook verschillende klimaten. Over het algemeen heerst er een tropisch savanneklimaat met een lang regenseizoen in mei. Een korter regenseizoen vindt plaats tussen november en januari.

Tanzania heeft veel leuke stadjes om te bezichtigen. Een van deze is Arusha, een stadje vlakbij het vliegveld Kilimanjaro. Ook kunt u hier een bezoekje brengen aan het National Park waar u te voet doorheen kunt wandelen. Verder heeft Arusha een leuke markt waar u o.a. houtsnijwerk kunt kopen. Een andere leuke plek is Zanzibar, een eiland van Tanzania. Op Zanzibar kunt u heerlijn tot rust komen op de prachtige witte zandstranden. Ook is dit een prima plek om te snorkelen en te genieten van de schitterende onderwaterwereld met prachtige koraalriffen. Zanzibar heeft ook een gezellige hoofdstad, Stone Town. U kunt dit eiland vanaf Tanzania bereiken met een ferry of een vliegtuig. Voor wat meer activiteit in Tanzania kunt u terecht bij de Kilimanjaro. Deze berg is op twee manieren te beklimmen, via de Machame route of de Marangu route. De eerste is zwaarder en steiler dan de tweede, maar daardoor ook rustiger. Tijdens deze trekking slaapt u in tenten. Een andere bezienswaardigheid is Lake Manyara National Park. Het Manyara meer is een prachtig meer met een uitzicht op de Riff valleimuur met een hoogte van honderden meters. Hier komen o.a. nijlpaarden, olifanten, en buffels voor. Omdat het meer zout is komen er bijzondere vogelsoorten voor zoals de flamingo?s, pelikanen en ooievaars. Ook komen er in dit park leeuwen voor.
Ook het Serengeti National Park is bijzonder om te bezoeken. Deze heeft uitgestrekte vlakten en granieten aardlagen. Hier komen velen miljoenen beesten voor, die elk jaar een vast bewegingspatroon volgen. In april trekken ze naar het westen en rond juli-augustus trekken ze verder naar de Masai in Kenia. Eind oktober-november trekken ze dan weer terug naar het zuiden. De Ngorongoro Conservation Area is een van de meest bezochte parken in Tanzania. Het hoogtepunt hier is de krater met een doorsnede van bijna 20 kilometer. In deze krater komen heel veel dieren voor, die hier ook wel de Ark van Noach wordt genoemd. Verder komen hier graslanden, moerassen, meren, rivieren, bossen en droge gebieden met zandduinen voor. De dieren die hier leven zijn o.a. leeuwen, olifanten, buffels, nijlpaarden, gnoes, apen, luipaarden, neushoorns, hyenas en luipaarden.

Naast deze parken is er nog een ander pak, namelijk het Tarangire National Park waar afwisselend landschap met baobabs, sausage trees en moerassen voorkomen. Ook hier is veel natuurlijk wild te zien.

 

 


TANZANIA REISAANBOD

Djoser Junior

Tanzania
Tanzania & Zanzibar
SNP Travelkids

Tanzania
Tanzania met de kids
Sawadee Familiereizen

Tanzania
Tanzania Familiereis
KoningAap Kidz

Tanzania
Kenia, Tanzania en Zanzibar


TWITTER