Rondreizen met Kinderen MarokkoRondreizen met Kinderen Marokko


Marokko ligt vlak bij Europa, maar is echt een land uit een ander werelddeel. Het land kent vele gezichten. Proef de sferen van duizend en een nacht in de steden, en geniet van de stranden en de schitterende natuur! Toch zijn het met name de koningsteden van Marokko die de meeste indruk maken bij de toeristen. In de steden, in woonwijken en op markten proeft u zowel de Arabische als de Afrikaanse sferen. Een kennismaking die vele indrukken zal achterlaten. De steden Marrakech, Fes en Meknes zijn grote, orientaalse steden die een bezoek meer dan waard zijn! Hiernaast is het leuk om kennis te maken met de woestijn, bijvoorbeeld per kameel of ezel. Ook maakt u kennis met een echte Islamitische samenleving. Vijf keer per dag klinkt de oproep voor het gebed door de straten, en gaan overal op straat mensen bidden. Marokko is niet erg ver weg, maar het is zeker een land die veel indruk zal maken. Maak kennis met een andere cultuur, en geniet van al het moois en indrukwekkends wat het land te bieden heeft!

Rondreizen Marokko Rondreizen Marokko Rondreizen Marokko
Over Madagascar


Marokko is een Arabisch land in Noord-Afrika met een Islamitische bevolking. Het land het 31,9 miljoen inwoners en de hoofdstad is Rabat. Het tijdsverschil met Nederland is in de zomer 2 uur en in de winter 1 uur. Naast Arabisch wordt er veel Berbers gesproken. De officiele tweede taal van Marokko is Frans. In enkele gebieden in het noorden van het land wordt ook nog Spaans gesproken. In toeristische gebieden spreekt met Duits, Engels en Frans.

Marokko is enerzijds modern met gecultiveerde badplaatsen en anderzijds typisch oosters met oude dorpjes en een ruige natuur. Marokko heeft een uitgebreide kust aan zowel de noordkant als de oostkant van het land. Er is voor ieder wat wils: zandstranden, dichte bossen, uitgestrekte woestijnen en gebergten. Marokko heeft vele culturen gekend die elk hun eigen invloeden hebben achtergelaten. Het is dus echt een land van afwisseling en zo is het zeer geschikt voor fietsvakanties, stedentrips, wandelvakanties, kindervakanties en strandvakanties.

De hoofdstad Rabat is een van de vier koningssteden. Oorspronkelijk heet deze stad Ribat en kent een al meer dan 1000 jaar oude geschiedenis. Aan het begin van deze eeuw is deze stad uitgeroepen door de Fransen tot de administratieve hoofdstad van Marokko. Rabat is een moderne stad en heeft brede straten met palmen en mooie aangelegde parken. In deze stad moet zeker het Mausoleum bezocht worden van Mohammed V, met de aangrenzende herdenkingsmoskee en het aparte paviljoen van licht koperwerk, koel marmer, sierstenen en veelkleurige tegels. In het Mausoleum zijn de bekende Sacrofaag en het rijk met goud bewerkte plafond te zien. Ook ligt Mohammed V, de voormalige geestelijke leider en vader van de onafhankelijkheid hier begraven. De tombe ligt naast de Hassanmoskee en hier zijn vooral veel zuilen en ruines te zien. Verder kunt u hier Kasbah van Oudaia bezichtigen, een piratenvestiging wat nu een kasteel met een schitterende tuin is met uitzicht op de stad.
Naast Rabat is Casablanca een bijzondere stad en tevens de grootste stad van Marokko. Ook is dit het economisch centrum die opmerkelijk snel is gegroeid de laatste jaren. Er wonen nu meer dan 4 miljoen mensen. Anfa is een belangrijke haven bij Casablanca en ook meer dan de moeite waard voor een bezoekje.
Het oude Medina is gelegen aan de haven en vormt een geheel met de buitenwijken. Hier zijn smalle winkelstraatjes en kleine winkeltjes wat het gebied tot een gezellige sfeer maakt. Het nieuwe Medina is gelegen aan de andere kant van de stad. Deze is veel moderner dan de Oude Medina. Hier in de buurt staat de Mulai Josef Moskee en het Koninklijke Huis. Hier vind je prachtige architectuur en de prachtige moskee van Sidi Mohammed.
Marrakesh is de op twee na grootste stad van het land en de tweede koningsstad. Ook ligt hier een kleine oase die door Aku Bekir met zijn nomaden is uitgebreid met planten en bomen. Het symbool van de stad is de minaret en de zuidkant is de meest bijzondere kant met de minaret aan het eind van de lange laan. Verder zijn in Marrakesh veel bezienswaardigheden zoals het Djeema-El-Fna plein, het grafmonument van de Saadiers, het Bahia Paleis en de Souks. Dit zijn Marrokkaanse markten waar veel verschillende producten te koop zijn. Tanger is een stad in het noorden van Marokko en ligt op een punt waar Afrika en Europa samenkomen. Deze stad is vroeger gesticht door de Romeinen en de geschiedenis is nog terug te vinden in de stad. De vele kleine steegjes en de Grand Souk zijn zeker de moeite waard. Verder zijn er mooie paleizen te bezichtigen zoals Kasba en Dar el Makhzen. Hier vind je veel marmeren zuilen en Marokkaanse kunst. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan het Archeologische museum waar veel van de geschiedenis van Tanger terug te vinden is. Bit el Mal is een sierlijk schathuis en goed te bereiken vanaf het paleis van Dar el Makhzen.

Naast deze geweldige steden zijn Tetouan en Chaouen erg interessant en zeker een bezoekje waard. Tetouan is de voormalige hoofdstad van Spaans Marokko en ligt circa 65 km ten zuiden van Tanger. Ook hier bevind zich een Medina waar u uitstekend een prachtige wandeltocht kunt maken. Chaouen ligt hoog in het Rifgebergte op 120 km van Tanger en de tocht hier naartoe is al meer dan de moeite waard. Hier zijn steile passen en rotsachtige bergtoppen in een prachtig landschap met een grandioos uitzicht over de heuvels en diepe valleien. Agidir, een moderne stad en goede plek om uit te rusten, ligt op 240 km afstand van Marrakech. Agidir lag voorheen op een heuveltop maar werd door een aardbeving met de grond gelijk gemaakt. Het nieuwe, veilige Agidir is tevens een goede badplaats met luxueze hotels. Ook kun je hier het bruisende nachtleven proeven in de bars en nachtclubs.

 

 


MAROKKO REISAANBOD

Djoser Junior

Marokko
Woestijn en Marrakech
Sawadee

Marokko
Reizen met kinderen door Noord-Afrika
KoningAap Kidz

Marokko
Marokko avontuur


TWITTER