Rondreizen met Kinderen CambodjaRondreizen met Kinderen Cambodja


Cambodja is een heel bijzonder land. Cambodja is nog zeer authentiek en ongerept. De machtige Mekong rivier tekent voor een groot deel het landschap en vormt vaak de leidraad voor de rondreis. Indrukwekkende Boedistische tempels en stoepa's tekenenen het landschap, en u zult zeker uw ogen uitkijken! Angkor Wat is het meest beroemde Cambodjaanse tempelcomplex en maakt uiteraard onderdeel uit van een rondreis door dit geweldige land. De afwisseling in het land is groot, zo kunt u ook kennis maken met het strandleven in Sihanoukville. Als rondreis wordt Cambodja vaak gecombineerd met het aangrenzende, kleurrijke Laos.

Rondreizen Cambodja Rondreizen Cambodja Rondreizen Cambodja
Over Cambodja


Cambodja is een land in Zuidoost-Azie, dat in het noorden een 541 kilometer lange grens heeft met Laos. In het noordwesten heeft het ongeveer een 800 kilometer lange grens met Thailand en in het oosten een 1228 kilometer lange grens met Vietnam. Verder ligt het land aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee. De hoofdstad van Cambodja is Phnom-Penh. Het grootste gedeelte van de bevolking behoort tot de Khmer (een bevolkingsgroep), daarna volgt de Chinese groep en de overige bevolking bestaat uit Moslim Chams, Vietnamezen, Thais en bergvolkeren. De belangrijkste religie in Cambodja is het Boeddhisme. Verder behoort een klein deel tot de islam en een heel klein gedeelte tot het christendom.

Vroeger bestond Cambodja voornamelijk uit regenwoud, maar door de massale houtkap is daar een groot deel van verdwenen. Het land kent een tropisch moessonklimaat, waarbij de temperatuur het hele jaar door rond de 30 graden ligt. In november tot april heerst de droge noordoostmoesson en van mei tot oktober heerst de natte zuidwestmoesson. Het regenseizoen is in januari en februari.

Het bijzondere aan Cambodja is dat het land nog zeer authentiek is en ongerept. De indrukwekkende Mekong rivier is belangrijk voor het landschap en deze kunt u tevens als leidraad laten vormen voor een rondreis. De laagvlakte van Cambodja kent de meeste bevolking omdat het vruchtbaar is door de overstromingen van de Mekongrivier en het Tonle Sapmeer. Deze laagvlakten worden omarmd door de uitlopers van de Himalaya. In het zuidwesten ligt het Kravangebergte wat ook wel het olifantgebergte wordt genoemd. In het noorden liggen de Dongrekbergen. Aan de kusten vindt je veel mangrovebegroeiingen. Naast deze prachtige kleurrijke natuur heeft Cambodja veel historische monumenten en gezellige steden.

Een zeer bijzondere stad is Angkor waar veel ruines en oude tempels uit de tijd van het Khmer-rijk te vinden zijn. Angkor Wat is een van deze tempels. Ook Angkor Thom en Bayon zijn tempels die zeker de moeite waard zijn. Mooie monumenten zijn o.a. Ta Prohm en Preah Khan. De hoofdstad Phnom Pehn is ook een zeer bijzondere stad om te bekijken. Hier zijn moskeeen, markten en het Nationaal museum te zien. In deze hoofdstad is veel historie en cultuur terug te vinden. Zeer tragisch maar erg interessant is Choeung Ek, of terwijl de Killing Fields. Dit is een agrarisch gebied waar de gevangenen van Tuol Sleng werden omgebracht en waar zo n 17.000 mensen zijn gestorven. Dit gebied ligt op een paar kilometer van de hoofdstad. Een andere stad is Sihanoukville, een havenstad aan de Golf van Thailand. Hier zijn tevens prachtige stranden te vinden en ook zeer indrukwekkende watervallen bij Bokor.

De keuken van Cambodja lijkt erg op die van Thailand en Laos. Het hoofdvoedsel is rijst en er worden iets minder kruiden gebruikt dan in de buurlanden. Verder zijn er wat typische lokale gerechten zoals saich ko char spee Khieu. Dit is mals rundvlees met broccoli. Ook het lokaal gebrouwen bier van Angkor is hier zeer goed te doen.

 

 


CAMBODJA REISAANBOD

KoningAap Kidz

Cambodja
Cambodja, Thailand en Vietnam


TWITTER