Rondreizen met Kinderen MexicoRondreizen met Kinderen Mexico


Mexico staat natuurlijk bekend om de mysterieuze pyramidecomplexen van de Maya's. Deze interessante bouwwerken maken indruk op jong en oud. Tijdens een rondreis worden vaak meerdere tempelcomplexen bezocht. De beklimming van een Mayatempel is een avontuur en wordt beloont met een fraai uitzicht! Maak tijdens een rondreis ook kennis met de authetieke Indiaanse volkeren die in Mexico woonachtig zijn! En uiteraard, een bezoek aan de schitterende stranden van Mexico mag niet ontbreken! De fraaie witte zandstranden aan de Caribische Zee zijn een heerlijke spot! Geniet daarnaast van het heerlijke klimaat en het lekkere, pittige Mexicaanse eten!

Rondreizen Mexico Rondreizen Mexico Rondreizen Mexico
Over Mexico


Mexico is een vakantieland dat vele mensen aanspreekt. Het land heeft dan ook ontzettend veel te bieden. Mexico geeft onder meer uitstekende mogelijkheden voor rondreizen, wandelvakanties, en ook zeker voor vakanties met de kinderen.

Erfgoed uit verschillende periodes hebben gezorgd voor schitterende afwisseling van culturen. De Mayas hebben hun sporen achter gelaten in echte oud-Indiaanse bouwwerken. Uit de Spaanse tijd zijn er de koloniaal historische steden. Ook treft u in kleinere dorpjes de hedendaagse Indiaanse cultuur. Hiernaast is er de moderne stad Mexico City. Naast deze diversiteit aan culturen treft u ook een zeer divers landschap: woestijnen, vulkaantoppen, tropisch regenwoud en prachtige stranden. Behalve een indiaans en koloniaal Mexico is er ook een modern Mexico met moderne kunst en architectuur, wolkenkrabbers, snelle autowegen en allerlei westerse verworvenheden. Heb je genoeg van alle bezienswaardigheden, dan kun je even op adem komen in een rustiek vissersdorpje als Puerto Escondido of in een luxueuze badplaats als Canc?n. Beschutte baaien en lange stranden zijn in Mexico volop aanwezig. De relatief hoge temperaturen maken het verblijf voor de zonaanbidders extra aangenaam. Kortom, Mexico kan het iedereen naar de zin maken!
Wie heeft er niet gehoord van de steile Mayatempels met hun talloze treden en hun onopgeloste hi?rogliefenschrift? Tijdens een rondreis door Mexico reis bezoek je vele beroemde oude indiaanse steden en maak je kennis met de Spaans-koloniale architectuur. Deze zeer afwisselende reis brengt je door een bergachtig vruchtbaar landschap langs vulkanen, jungle en indiaanse gemeenschappen naar de prachtige Caribische kust. Hier kun je een kijkje onder water nemen bij ??n van de grootste koraalriffen ter wereld. Een rondreis door dit land is ook leuk om met de kinderen te maken.

Cancun, gelegen op het schiereiland Yucatan, ligt in een tropische klimaat-zone; overdag is het warm en doorgaans schijnt de zon volop. De gemiddelde temperatuur ligt rondom de 30?C. Met name bij de Maya-vindplaatsen in het binnenland kan het kwik behoorlijk oplopen. De maanden juli en augustus zijn de warmste maanden met een hoge vochtigheidsgraad. Het 'natte' seizoen: de meeste regen valt in de periode juni tot en met november. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. Dezelfde periode staat tevens bekend als 'orkaan-seizoen' de statistieken geven echter aan dat de meeste Caribische bestemmingen gemiddeld twee tot drie keer per eeuw getroffen worden door een zogenaamde hurricane.

In Mexico is het zeven uur later dan in Nederland. En het is ongeveer twaalf uur vliegen naar Mexico. De tacos liggen al op u te wachten!

 

 


MEXICO REISAANBOD

Djoser Junior

Mexico
Djoser Junior Mexico
KoningAap Kidz

Mexico
Mexico en Guatemala


TWITTER