Rondreizen met Kinderen ThailandRondreizen met Kinderen Thailand


Thailand is een land waar heel veel te beleven is. Allereerst is er een mooie, afwisselende natuur. Leuke activiteiten zijn een toch door de jungle of over een rivier, op een bamboevlot. Ook het Elephant nature Park is erg bijzonder. Hier kunt u samen met olifanten een lekker bad nemen! In het Zuiden van Thailand is een ander mooi National Park waar u fantastisch kunt zwemmen en wandelen. Verder is het erg leuk en interessant om kennis te maken met de vriendelijke plaatselijke bevolking, hun boedistische cultuur en hun gewoontes. Ook het Thaise eten is zeer de moeite waard! Ook Thailand kent geweldige badplaatsen. Schitterende zandstranden, kristalheldere zee, en goede snorkel- en duikmogelijkheden maken Thailand helemaal af, en zeer geschikt voor een rondreis met het gezin!

Rondreizen Thailand Rondreizen Thailand Rondreizen Thailand
Over Thailand


Thailand is een land in Zuidoost-Azie. Het is ongeveer 15 keer zo groot als Nederland en heeft dan ook bijna 60 miljoen inwoners. Het land grenst aan Birma, Laos, Cambodja en Maleisie. De taal is Thais maar u kunt er ook goed terecht met Engels. De hoofdstad van het land is Bankok. Thailand heeft een parlementaire democratie en het grootste gedeelte van de bevolking is Boeddhistisch. In de zomer is het in Thailand vijf uur later dan in Nederland, in de winter is dit verschil zes uur.

Thailand staat vooral bekend om de prachtige tempels, het bruisende uitgaansleven en de flora en fauna. Verder zijn er veel nationale parken en op straat vind zich het culturele leven plaats waar u veel monniken tegen zal komen.

Thailand heeft veel verschillende landschappen. Zo zijn er prachtige stranden, regenwouden, vlakke- en bergachtige gebieden. Bankok is een enorme stad met meer dan 8 miljoen inwoners. Er is ook veel verkeer u wordt hier overladen met tempels waar u helemaal tot rust kunt komen. Verder zijn er markten en rivier taxis waarmee u door de stad over de Chao Praya kunt varen. Zeer bijzonder zijn het koninklijk paleis, Wat Po (de tempel met de liggende boeddha), Wat Arun (de tempel van de dageraad aan de overkant van de rivier) en Wat Traimit, de tempel van de gouden boeddha. Daarnaast zijn er nog vele bezienswaardigheden zoals China town, het nationaal museum, Vivmanmek Paleis en Lumpini park. Kanchanaburi is een kleine stad ten westen van Bankok aan de rivier de Kwai. Deze stad is goed bereikbaar met de trein vanaf Bankok. In deze stad zijn veel culturele bezienswaardigheden zoals het Jeath museum, de beroemde brug, de begraafplaats van de prisoners of war en de kleurrijke tempels. Bovendien is de natuur de natuur hier prachtig.

Een bezoek aan de jungle met de verfrissende Erawan watervallen mogen dan ook zeker niet worden overgeslagen. De voormalige hoofdstad van Thailand is Ayutthaya, waar ook weer veel indrukwekkende tempels te zien zijn, ruines en historische gebouwen. Verder kunt u hier genieten van de versierde buddhabeelden waar de u de bevolking wierook, fruit en bloemen kunt zien offeren. Ook zijn deze beelden en goudschatten in het museum te zien. Chiang Mai, ook wel de roos van het noorden genoemd, is een prachtige stad waar veel historische bezienswaardigheden zijn. Ook de beroemde tempel Dragon stairs staat hier en u kunt genieten van de gezellige markten, prachtige uitzichten en dichtbegroeide heuvels met bergstammen.

Andere interessante plaatsen in Thailand zijn o.a. Ko Samet, dat ongeveer 4 uur rijden is vanaf Bankok waar prachtige stranden, palmbomen en een helderblauwe zee te zien is. Hier kunt u heerlijk tot rust komen voordat u terug gaat naar Nederland. Ook Ko Chang is een zeer mooie plek (tevens ook een eiland) met een nationaal Marine park. Dit gebied bestaat voor 70% uit regenwoud. Ook Phuket is een zeer paradijselijke plek en wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd. Phuket is een zeer populaire plek door de witte stranden, de prachtige landtongen, de kokospalmen, de uitstekende accomodaties, het aangename klimaat, de gastvrije bevolking, de vele winkels, restaurants en terrasjes. Thailand is een prachtig land en heeft zeer veel te bieden!

 

 


THAILAND REISAANBOD

Djoser Junior

Thailand
Djoser Junior Thailand
SNP Travelkids

Thailand
Thailand Compleet
Sawadee

Thailand
Thailand Familiereis


TWITTER