Rondreizen met Kinderen VietnamRondreizen met Kinderen Vietnam


Vietnam is een sprankelend en veelzijdig land, en daarom zeer populair onder reislustigen. Vietnam is eigenlijk een grote verassingmet veel afwisseling: van het bergachtige Noorden tot het tropische zuiden. Bijzondere natuur treft u in Vietnam, bijvoorbeeld in sprookjesachtig kalkteengebergte, felgroene rijstterrassen en rivierdelta's. Verder zijn er uiteraard de fantastische stranden aan de Zuid-Chinese zee, waar u tot rust kunt komen, maar ook geweldig kunt snorkelen en duiken. Hiernaast heeft Vietnam ook bruisende steden, met een zeer vriendelijke bevolking. Dit maakt Vietnam tot een echte belevenis, en zeer geschikt voor rondreizen met kinderen. U kunt met uw kinderen enkele bijzondere, en leuke activiteiten ondernemen, zoals fietsen door de rijstvelden op het platteland, kajakken in Halong Bay en een bezoek brengen aan het regenwoud en hier apen spotten!

Rondreizen Thailand Rondreizen Thailand Rondreizen Thailand
Over Vietnam


Vietnam is een veelzijdig land waar verschillende soorten vakanties mogelijk zijn. Het heeft 81 miljoen inwoners en de hoofdstad is Hanoi. Vietnam is gedeeltelijk Boeddhistisch en gedeeltelijk Rooms-Katholiek. De taal is Vietnamees en het tijdsverschil met Nederland is in de zomer 5 uur en in de winter 6 uur. De laatste jaren is Vietnam zich steeds meer op toerisme gaan richten en is het een gemakkelijk te bereizen bestemming geworden. Het land heeft een lengte van 3000 kilometer en een breedte van 50 kilometer. Vietnam is ??n van de laatste landen die nog communistisch zijn. Hoewel je de geschiedenis er nog wel kunt proeven, is Vietnam een buitengewoon aantrekkelijk land waar veel te zien en te beleven is.

De hoofdstad Hanoi ligt in het Noorden van het land en is veel rustiger dan het drukke Saigon in het zuiden. In Hanoi zijn veel Boeddhistische tempels te vinden en aangelegde meren en parken. In de oude stadswijk ten noorden van het Hoan Kiem zijn meer moderne winkels te vinden met dirverse producten. Wat je zeker niet mag missen in deze stad is het Mausoleum van Ho Chi Minh en het opera gebouw. Al hoewel Saigon in het zuiden en ver van Hanoi ligt, mag deze zeker niet worden overgeslagen. Saigon is de vroegere hoofdstad van Vietnam en is voor de economie de belangrijkste stad van het land. Je vindt er moderne kantoorgebouwen en warenhuizen maar ook veel historische gebouwen uit de Franse tijd zoals het Hotel de Ville. Je kunt hier rondreizen m.b.v. fietstaxi's, motortaxi's of autotaxi's. China-town, de Ben Than markt en het stadhuis zijn zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

Tijdens een rondreis in Vietnam mag de Mekong delta zeker niet worden overgeslagen. Deze delta ligt ten zuiden van Saigon en is een zeer vruchtbaar gebied vanwege vele vertakkingen van de rivier. Dit gebied is gemakkelijk te bereizen met een boot. Zo kun je het leven aan de oever van de rivier van de Vietnamezen meemaken. Hier zijn enorm veel boten, plantages met o.a. rijst en vruchten en de omgeving is prachtig. Ook Dalat mag niet worden overgeslagen. Deze stad is zeer geschikt voor wandeltochten in de stad en omgeving. De omgeving is mooi en erg groen. Ook een bezoek aan het vakantieverblief van de laatste keizer is hier zeer de moeite waard. Deze stad is goed te doen vanaf Saigon. De kleine stad Hoi'an staat vol met historische koopmanshuizen, tempels en andere monumtenten. Dit was vroeger een belangrijke handelsplaats voor de scheepvaart. Vanuit deze stad kun je een uitstapje maken naar My Son waar de ruines van de belanrijkste Cham tempels te vinden zijn. Deze liggen verstopt tussen de bergen. Hier zijn ook mooie stranden in de buurt te vinden waar je even lekker kan bijkomen in de zon. Hue is een keizerlijke stad die grotendeels verwoest is door bombardementen in de oorlog. Een gedeelte hiervan is gerestaureerd. Buiten deze stad vind je graftombes van de vroegere keizers en diverse tempels. Ook is deze stad zeer geschikt voor een mooie fietstocht of boottocht. Sapa is een bergplaats waar je ook weer uitstekende wandeltochten kan maken door de bergen en langs diverse koloniale villa's. Hier kun je bergstammen tegenkomen en verder zijn er honderden rijstterassen te vinden. Je kunt hier overnachten in primitieve hutten waar een lekkere maaltijd bij ingegrepen zit.

Tijdens een boottocht langs de eilanden is Halong Bay een aanrader, waar een beschermd natuurlpark is gelegen. Dit park is een natuurwonder te noemen. Verder is het Cat Ba eiland zeer aan te raden dat voor de kust van Halong Bay is gelegen. Dit is een ideale plek om even helemaal tot rust te komen op de mooie stranden. Verder is Nha Trang een prachtige badplaats met een helderblauwe zee en witte stranden. Ook dit een plek om tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving. Hier zijn veel kleurrijke vissen en het is een prima plek om te snorkelen. Verder vind je er boulevards, restaurants met visspecialiteiten en een prachtige haven.

 

 


THAILAND REISAANBOD

Djoser Junior

Vietnam
Djoser Junior Vietnam
Sawadee

Thailand
Vietnam Familiereis: Sprankelend en Veelzijdig


TWITTER