Rondreizen met Kinderen JapanRondreizen met Kinderen Japan


Japan is een land met veel tegenstellingen. Een rondreis is een leuke manier om Japan te leren kennen. Een rondreis door het land van de rijzende zon zorgt voor een hoop verrassingen! Een rondreis met kinderen door Japan biedt een prima afwisseling tussen steden, platteland, tempels en natuur: voor ieder wat wils! U heeft veel individuele vrijheid, zo kunt u tijdens uw verblijf in Japan gebruikmaken van een RailPass om er zelf op uit te gaan. De verplaatsingen vinden plaats per comfortabele trein. Er zijn mogelijkheden om wandelingen, of zelfs fietstochtjes te maken. En wellicht wilt u wel Tokyo Disneyland bezoeken. KOrtom, een rondreis Japan is leuk om met kinderen te maken, en zal zeker onvergetelijke indrukken geven!

Rondreizen Japan Rondreizen Japan Rondreizen Japan
Over Japan


Het land Japan heeft een oppervlakte van 377.835 km2 en 130 miljoen inwoners. De hoofdstad is Tokyo. Japan kent 4 jaargetijden, de beste tijd om het land te bezoeken is van maart tot en met mei. De winters kunnen in het Noorden streng zijn, maar over het algemeen heeft Japan milde winters. In de zomer is het warm en vochtig in de steden, maar vrijwel in alle bezienswaardigheden wordt gebruik gemaakt van airconditioning, dus ook in dit jaargetijde kunt u het land prima bezoeken.

Nihon, of terwijl Japan, betekend het land van de rijzende zon. In dit land vindt u enorm veel tegenstellingen. Zo is de hoofdstad Tokyo een bruisende mix van westerse en Japanse culturen. Men leidt daar een druk westers zakenleven, maar wordt geleid door de Japanse tradities. Hier kunt u perfect shoppen, uitgaan en een bezoek aan een van de vele sushi-bars is ook een aanrader! Naast het drukke zakenleven kunt u in onder andere Kyoto, een oude keizerlijke hoofdstad een groot aantal tempels, marktjes en tuinen bezoeken. Het grootste gedeelte van Japan bestaat uit bergen en vulkanen.

De taal die gesproken wordt is Japans, toch kunt u zich goed verstaanbaar maken in het Engels. Vaak spreken de inwoners van het land ook nog wel een aardig woordje Engels. Japanners zijn erg beleefd en behulpzaam. Dit kunt u stimuleren door bij de begroeting een buiging te maken en u enigszins aan de kleine tradities van de Japanse cultuur te houden. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld uw schoenen uit te doen zodra u ergens binnen komt, uw neus niet in het openbaar te snuiten of op te halen en rustig gaan zitten als u eten heeft.

Zoals al eerder vermeld staat Japan bekend om zijn vele tempels. De toeristische plaatsen zijn allemaal goed te bereiken met het openbaar vervoer, een groot voordeel aan reizen in Japan! In de stad Osaka zijn een groot aantal tempels te vinden, ook staat hier een groot kasteel. Een andere aanrader is Hiroshima, hier kwam aan het einde van de 2e wereldoorlog een atoombom van de Amerikanen terecht. Er waren meer dan 200.000 doden. Deze plaats heeft veel monumenten als herinnering aan een belangrijk moment in de geschiedenis.

Een goede manier om Japan te leren kennen is een rondreis door het land. Zo maakt u kennis met de tegenstellingen in Japan, de rijkdom en drukte in de grote steden, de tradities en geschiedenis. Rondreizen in Japan is ideaal door het openbaar vervoer. Een populaire manier van reizen is de Shinkansen (kogeltrein). Hiernaast kunt u ook in gewone treinen en bussen prima overal komen. De twee grootste en meest toeristische trekpleisters in Japan wat steden betreft zijn Tokyo en Kyoto. Kyoto is de voormalige hoofdstad van Japan. In deze stad zijn veel bezienswaardigheden. Een voorbeeld is het Miho museum waar veel Japanse kunst te vinden is. In deze stad zijn veel hotels te vinden en van hieruit kunt u ook gemakkelijk uitstapjes maken buiten de stad. Tokyo is een unieke Japanse versie van 21e eeuwse metropool. Deze druk bevolkte stad is enorm bruisend, maar er zijn ook rustige traditionele parkjes te vinden. In de stad staan grote wolkenkrabbers en kleine winkeltjes. Binnen Tokyo is alles te bereiken met het openbaar vervoer. Ook in deze stad is een enorm aanbod van hotels.

Kortom: Japan is een land van tegenstellingen, daardoor kunt u genieten van verschillende soorten vakanties om een kijkje te nemen in dit keizerlijke land.

 

 


JAPAN REISAANBOD

Djoser Junior

Indonesie
Djoser Junior Rondreizen
Sawadee

Japan
Japan: niets is wat het lijkt!


TWITTER