Rondreizen met Kinderen EgypteRondreizen met Kinderen Egypte


Egypte is een zeer bijzonder land, met de oudste beschaving ter wereld. Egypte kent vanuit haar geschiedenis een enorme rijkdom aan bezienswaardigheden. Daarom is een rondreis met kinderen ook zo interessant. Egypte is zeer goed te bereizen voor gezinnen. Tijdens een rondreis maakt u kennis met de cultuur, de bezienswaardigheden en het schitterende straatbeeld van Egypte. Enerzijds is er de megastad Cairo. De enorme verkeerschaos, de drukte, de markten, de pyramides en het Egyptische museum zullen allemaal een onvergetelijke indruk maken. Steden als Luxor en Aswan zijn ook zeer mooi en kennen veel bezienswaardigheden, zoals de koningsgraven, tempels en Abu Simbel. Naast de bekende bezienswaardigheden kunt u kennis maken met woestijn. En natuurlijk de Rode Zee: een geweldige plek om te genieten van zon, zee en strand. Bovendien kunt u in de Rode Zee geweldig duiken en snorkelen!

Rondreizen Egypte Rondreizen Egypte Rondreizen Egypte
Over Egypte


Egypte ligt in het Noorden van Afrika en grenst aan de Middellandse zee. De oppervlakte van het land 1.001.450 km2 en telt 76 miljoen inwoners. De hoofdstad is Ca?ro.

Egypte heeft in het zuiden van het land een woestijnklimaat en in het noorden en Middellands zee klimaat. Het woestijnklimaat heeft als kenmerk dat de verschillen in temperaturen tussen dag en nacht groot zijn. In het noorden is dit minder en zal het overdag (vooral in de winter) minder warm zijn. Regen komt in Egypte zeer weinig voor.

Egypte is enorm veelzijdig. Zo kunt u eeuwenoude piramides en graven van keizers uit het verleden bezoeken, cruises maken over de Nijl of genieten van de prachtige stranden. Qua landschap zijn de grote stukken woestijn en oevers van de Nijl het meest interessant. Bij uw rondreis zult u de drukte van de stad Ca?ro meemaken. Hier staan grote huizen en appartementen waar vaak zelfs de krotten tegen aan gebouwd zijn, het verschil tussen arm en rijk is duidelijk te zien. Vooral ?s avonds is in Egypte een enorm relaxte sfeer te vinden. Er zijn drukke markten die tot laat open zijn en op elke hoek van de straat kun je een waterpijp met appeltabak roken. Opvallend is wel dat rond dit tijdstip vooral veel vrouwen buiten te vinden zijn. Als vrouw is het dan ook wel slim om een lange broek aan te doen.

De taal die gesproken wordt in Egypte lijkt op Arabisch maar is net iets anders, Egyptisch-Arabisch. Niet iedereen spreekt Engels, maar in de toeristische gebieden kunt u terecht met Engels en Frans. Op de markten kunt u zichzelf ook goed verstaanbaar maken in het Engels. Sommige verkopers spreken ook 5 woorden Nederlands om op een grappige manier toeristen te trekken.

 

 


EGYPTE REISAANBOD

Djoser Junior

Egypte
Djoser Junior Egypte
SNP Travelkids

Egypte
Egypte Nijlvallei
Sawadee

Egypte
Familiereis langs de Nijl
KoningAap Kidz

Egypte
Familiereis langs de Nijl


TWITTER