Rondreizen met Kinderen MaleisieRondreizen met Kinderen Maleisie


Maleisie staat bekend als een land met schitterende oerwouden en schitterende stranden. Een rondreis door Maleisie is geschikt voor mensen die echt lekker actief willen zijn, en veel willen ondernemen. De jungle is een spannend avontuur voor het hele gezin. Zo loopt u over de langste loopbrug tussen boomtoppen, op soms 30 meter boven de grond. Ook baden in een rivier, samen met olifanten hoort tot de mogelijkheden in de jungle. Schitterende stranden en snorkelplekken treft u vooral bij de Perhentian eilanden, een paradijsje op aarde! Qua bevolking kent Maleisie veel afwisseling, dit is leuk om kennis mee te maken. Zo wonen er Maleisiers, Chinezen en Indiers, wat zorgt voor een leuke afwisseling aan bezienswaardigheden. En uiteraard ook een leuke en lekkere afwisseling aan eten!

Rondreizen Maleisie Rondreizen Maleisie Rondreizen Maleisie
Over Maleisie


Maleisie is een land in het zuidoosten van Azie. Het land bestaat uit twee delen en wordt gescheiden door de Zuid-Chinese Zee. Het westen, Malakka, grenst in het noorden aan Thailand en in het zuiden aan Singapore. Het Oosten bestaat uit Sabah, Sarawak, Lubuan en het noordelijkste gedeelte van Borneo dat in het zuiden grenst aan Indonesi? en in het noorden aan Brunei. 85% van de bevolking woont overigens op Malakka terwijl dit gebied voor 40% uit land bestaat. De taal die er gesproken wordt is Maleisisch. De hoofdstad is Kuala Lumpur en de religies zijn islam, boeddhisme, christendom en hindoe?sme. Maleisie staat bekend om zijn schitterende oerwouden en stranden. Een rondreis is echter ook geschikt als je hier lekker actief wil zijn. De jungle is een spannend avontuur en ook geschikt voor kinderen. Hier bevindt zich de langste loopbrug tussen boomtoppen op een afstand van 30 meter boven de grond. Ook zijn er veel snorkelplekken bij de Perhentian eilanden. Maleisie kent duizenden verschillende boom- en plantsoorten, honderden zoogdieren, vogelsoorten, reptielsoorten en insecten. Ook de cultuur kent een grote diversiteit. Zo wonen hier Chinesen, boeddhisten, islamitische en de inheemse Oran Asli cultuur. Malakka kent een tropisch moessonklimaat waardoor het er het hele jaar door heet en vochtig is. In het oosten valt meer neerslag dan in het oosten. De meeste regen valt van november tot maart en juni tot oktober.

Kuala Lumpur is de bron van de geschiedenis van het land en een mengelmoes van culturen. Hier bevinden zich enorme wolkenkrabbers waarvan zelfs de hoogste ter wereld. Verder zijn hier luxueuze winkelcentra zoals de Lot 10 en The Mall waar u allerlei exotische groente en fruitsoorten kunt kopen. Kleding en assecoires zijn hier erg goedkoop. Ook bevinden zich hier de Lake Gardens, het groene hard van Kuala Lumpur. Hier zijn veel exotische planten en vogels te bewonderen. Er zijn hier ook Chinese en Indische tempels te vinden en ook Chinatown komt hier voor. De Maleisische moskeeen zijn ook zeer indrukwekkend. Penang is het grootste eiland van Maleisie en tevens een zeer populaire vakantiebestemming. Hier zijn prachtige zandstranden, botanische tuinen en parken. Ook hier zijn tempels te bewonderen zoals de Kek Lok Si-tempel.
Ook Malaka is zeer veelzijdig. Hier zijn indrukwekkende steden maar oop het regenwoud, de pittoreske dorpjes, markten, hooglanden, theeplantages, kleine eilandjes en adembenemende witte palmstranden. Kelantan, de noordelijkste staat van Maleisie is erg bijzonder. Hier liggen prachtige boten in de helderblauwe zee bij de typische vissersdorpjes. Sabah en Sarawak op Borneo is een paradijsje voor natuurliefhebbers. Er zijn drie natuurparken genaamd Gunung Mulu (het park van de drie bergen), Bako (met flora, bos- en zansteenformaties) en Kinabula met een prachtig tropisch regenwoud. Naast de hoofdstad Kuala Lumpur zijn Kuantan, Kuala Terengganu, Kota Bharu, Kuching en George town bijzondere steden om een bezoek aan te brengen.

De keuken in Maleisie is zeer gevarieerd door het verschil in culturen. Vaak bestaat de basis uit rijst met kip, vis, garnalen, rund-, lams-, en geitenvlees. Al hoewel varkensvlees verboden is voor moslims, is het wel te vinden op de Chinese markten of in restaurants.

 

 


MALEISIE REISAANBOD

Djoser Junior

Maleisie
Djoser Junior Maleisie
SNP Travelkids

Maleisie
West-Maleisie
Sawadee

Maleisie
Maleisie Familiereis
KoningAap Kidz

Maleisie
Maleisie Avontuur


TWITTER