Rondreizen met Kinderen Zuid-AfrikaRondreizen met Kinderen Zuid-Afrika


Zuid-Afrika is een groot land, en kent veel variatie. Het land kent veel hoogtepunten en is daarom zeer geschikt voor een gevarieerde rondreis. Naast bezienswaardigheden zijn er mogelijkheden om lekker actief bezig te zijn, bijvoorbeeld door lekker te wandelen, fietsen of paardrijden. Het beroemde Kruger National Park biedt alles wat u zoekt in een wildsafari. U kunt hier op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, neushoorns en leeuwen. Onder begeleiding kunt u wandelen in schitterende natuurparken tussen het wild. Ook bijzonder is de stad Kaapstad. Een bezoek aan de tafelberg is een geweldige ervaring. Ook een bezoekje aan het meest zuidelijke punt van Afrika is bijzonder. Hier ziet u weer hele andere dieren, namelijk pinguins. Kortom, veel variatie, dus veel te doen! Een leuk land voor een bijzondere reis met het gezin!

Rondreizen Zuid-Afrika Rondreizen Zuid-Afrika Rondreizen Zuid-Afrika
Over Zuid-Afrika


Zuid-Afrika is een erg groot land met een oppervlakte van 1.219.912 km2. Het land heeft 43.000.000 inwoners. De bevolking bestaat voor het grootste deel uit Zoeloes. Na de afschaffing van de apartheid is het land opgedeeld in verschillende provinies. Het land heeft een kust van 3000 km en er bevinden zicht zo'n 52 wild- en natuurparken.

De oudste stad is Kaapstad en deze vormt samen met de kuststrook een droge en zonnige klimaatzone. In de andere klimaatzone, het binnenland, is het wat vochtiger en de gemiddelde temperatuur is 27 graden in de zomer en 15 graden in de winter. In Kaapstad is onder meer de catle of good hope te vinden, een belangrijk en erg oud koloniaal gebouw. Verder zijn in Kaapstad de Clifton beaches, het district six museum, het Victoria & Albert waterfront en de companys garden zeer de moeite waard. De grootste stad, ook aan de kust, is Durban. Dit is een geliefd vakantieoord waar je het hele jaar door kan zwemmen, zeilen en surfen. Een andere trekpleister is Johannesburg, deze stad wordt ook wel het New York van zuid-Afrika genoemd vanwege zijn wolkenkrabbers en de industrie die er een hele belangrijke rol speelt. De hoofdstad Pretoria heeft vele Hollandse en Engelse architectuur en invloeden.

Naast fascinerende grote steden zijn o.a. bijzondere landschappen, natuurreservaten, subtropische watervallen, kale steppen en afgelegen Zoeloe-dorpen meer dan de moeite waard voor een kijkje tijdens uw rondreis.

Voor een strandvakantie kunt u het beste naar de zuid- of oostkust van het land gaan. Hier zijn leuke kleine dorpjes met mooie stranden zoals Hermarus en Armiston. Hier zijn parelwitte stranden te vinden aan de kust van de Inische oceaan. Ook Mauritius is een perfecte plek om helemaal tot rust te komen en hier zijn prachtige witte stranden met lagunas en koraalriffen. Ook dit eiland is rijk aan vegetatie en diersoorten doordat het een vulkanisch eiland is.

Rondreizen door Afrika zijn mogelijk met luxueuze treinen of traditioneel met de huifkar. Een van de routes die je kunt maken is de Tuinroute, een route die langs adembenemende lagunes en riviermondingen gaat en je komt langs de mooiste badplaatsen. Deze tuinroute is 225 km lang en gaat langs de kust en door de bergen. Een andere bijzondere route is de battlefieldsroute waar je de slagvelden uit de geschiedenis tegenkomt. Ook kun je een bezoekje brengen aan het robbeneiland waar Nelson Mandela jarenlang zat opgesloten. Achter de kust van Zuid-Afrika vind je de subtropen van de fijnbosvalleien en de eindeloze halfwoestijn. Hier zijn weelderige landschappen te zien wanneer je van Cape Town naar Johannesburg reist. Het dal der duizend Heuvelen en Drakensbergen worden vaak de Alpen van Zuid-Afrika genoemd. Deze zeker de moeite waard om even helemaal tot rust te komen en te genieten van de prachtige natuur.

Een van de grootste natuurreservaten ter wereld, het Kruger National Park, ligt tegen de grens van Mozambique en in dit reservaat vind je een enorme rijkdom aan wilde dieren, vogels en vegetatie. Naast het Kruger National Park zijn er nog vele andere natuurreservaten maar deze is de bekendste. Ten noordoosten van Kaapstad zijn belangrijke wijngebieden te vinden die het landschap prachtig kleuren. Zuid-Afrika heeft een enorme diversiteit aan flora en fauna. Zo zijn er 20.000 verschillende planten te vinden, waaronder de wereldberoemde protea en de jacarandaboom. Tropische regenbuien zorgen ervoor dat het land altijd groen blijft en het hele jaar door de moeite waard voor een rondreis, strandvakantie of stedentrip.

 

 


ZUID-AFRIKA REISAANBOD

Djoser Junior

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika en Swaziland
SNP Travelkids

Zuid-Afrika
Kaapstad en de Tuinroute
Familieavontuur

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika Klassiek


TWITTER