Rondreizen met Kinderen Costa RicaRondreizen met Kinderen Costa Rica


Costa Rica staat bekend om haar overweldigende natuur. Een bezoek aan het tropisch regenwoud is een absolute belevenis, en u kunt zo oog in oog komen te staan met apen, neusbeertjes en luiaards. In de smalle kanalen, waar je op kunt varen, tref je juist weer felgekleurde kikkers en krokodillen! En op het strand kun je het geluk hebben een reuzeschildpad te ontmoeten. Kortom, veel afwisseling in natuur! Ook voor de actievelingen zijn er genoeg activiteiten te ondernemen, zoals: wandelen langs borrelende kraters, of een canopytour: van boomtop naar boomtop glijden als Tarzan in de jungle! Ook raften op de spectaculaire rivier de Pacuare is een leuk avontuur. Ten slotte kent Costa Rica ook schitterende stranden, waar u lekker kunt zonnen, zwemmen, of misschien zelf surfen!

Rondreizen Costa Rica Rondreizen Costa Rica Rondreizen COsta Rica
Over Costa Rica


Costa Rica is een land in Centraal-Amerika, tussen Panama en Nicaragua. De taal die er gesproken wordt is Spaans en de hoofdstad is San Jose. De belangrijkste religie is Rooms-Katholiek en een klein gedeelte is Protestants. Costa Rica staat bekend om de geweldige natuur met tropische regenwouden. Dieren die je hier kan tegenkomen zijn apen, neusbeertjes, luiaards, krokodillen en als je geluk hebt reuzeschildpadden. Ook zijn er veel activiteiten mogelijk zoals wandelen langs borrelende kraters, op canopytour (van boom naar boom slingeren), raften en surfen. Verder kunt u hier heerlijk bijkomen op de prachtige stranden. Verder is Costa Rica rijk aan flora en fauna waaronder droogbossen, graslanden, mangrovebossen, wasberen en prairiewolven. Costa Rica kent een subtropisch klimaat waarbij het op de hoger gelegen plekken een stuk koeler is dan op de lagere delen. Aan de stranden is het heet en tropisch. Het regenseizoen is van april tot november waarbij het in juli en augustus vaak een periode droog is.

Naast de diversiteit aan natuur en zoogdieren komen er in Costa Rica ook heel veel vogels voor. Vogelspotten is dan ook iets dat hier erg veel gebeurt. Ook kent het land aan de kust prachtige koraalriffen. Verder heeft het land veel vulkanen, bergen, rivieren, meren en prachtige Caribische stranden met helderblauw water. Een echte blikvanger is het Nationaal Park Tortuguero, een natuurpark in het tropische Caribische regenwoud. Ook is er de vulkaan Arenal die nog steeds actief is en tevens voorziet van warmwaterbronnen. Deze vulkaan kunt u beklimmen waarna u kan genieten van het geweldige uitzicht. Verder is de Monteverde ook iets dat niet mag worden overgeslagen. Dit wolkenwoud ligt hoog in de bergen in de koele Cordillera en Tilaran, een gebergte dat dwars door het land gaat. Het Cocoseiland moet u natuurlijk ook gezien hebben. Dit onbewoonde eiland staat bekend om de verhalen dat de piraten hier hun schatkisten zouden hebben begraven. Hier kun u ook heerlijk genieten van de zon en de helderblauwe zee. Naast de hoofdstad San Jose zijn er nog enkele steden. Deze zijn o.a. Alajuela, Cartago, Puntarenas, Liberia, Nicoya, Caldera, Puerto Quepos, San Isidro en Limon.

De Costaricaanse keuken is eenvoudig maar gezond. De keuken heeft wat weg van die van de Mexicanen. Typische gerechten zijn gallo pinto, een mengsel van rijst en bonen en casado, rijst met bonen met vlees en salade. Een typisch sausje is Lizano, een milde saus met curry en een zoete smaak. Verder is de koffie in Costa Rica erg goed te doen.

 

 


COSTA RICA REISAANBOD

Djoser Junior

Costa Rica
Djoser Junior COsta Rica
SNP Travelkids

Costa Rica
Costa Rica met de kids
Sawadee

Costa Rica
Zweven tussen de boomtoppen
Djoser Junior

Costa Rica
Costa Rica Avontuur


TWITTER