Rondreizen met Kinderen Sri LankaRondreizen met Kinderen Sri Lanka


Sri Lanka is een schitterend eiland wat het beste van Azie biedt! Tijdens een rondreis ontdenkt u een fascinerende cultuur, een gevarieerd landschap, en de natuur van dit tropische paradijs. Veel afwisseling heeft dit eiland u te bieden. U brengt een bezoek aan oude steden en aan kleine dorpjes. U reist per bus, trein, maar u kunt ook een tocht per olifant maken! Een jeepsafari naar een van de Nationale parken is een absolute must. Hier kunt u op zoek gaan naar olifanten en andere bijzondere dieren. De hotels op Sri Lanka zijn over het algemeen prima verzorgde hotels. Maar het is ook mogelijk om een overnachting midden in de jungle in een tent te maken, een absoluut avontuur voor jong en oud! Naast cultuur, natuur en bezienswaardigheid is er uiteraard de mogelijkheid om tot rust te komen aan een van de geweldig mooie zandstranden.

Rondreizen Sri Lanka Rondreizen Sri Lanka Rondreizen Sri Lanka
Over Sri Lanka


Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan, ten zuiden van India. Vroeger, toen het land nog in handen was van het Verenigd Koninkrijk, heette het land Ceylon genoemd. Sinds 1972 is het Sri Lanka. De commerciele hoofdstad is Colombo maar de echte hoofdstad is Sri Jayawardhenapura Kotte (ook wel Kotte genoemd). De bevolking is voor het grootste deel boeddhistisch en een klein gedeelte behoort tot het hindoeisme. De talen die er gesproken worden zijn Singalees en Tamil. Sri Lanka kent een prachtige cultuur, een zeer varierend landschap en een zeer indrukwekkende natuur. Ook de steden en kleine dorpjes zijn erg fascinerend. U kunt reizen per bus, trein of jeep, maar ook een tocht per olifant is mogelijk. De nationale parken zijn hier een absolute aanrader. Hotels in Sri Lanka zijn prima te doen maar ook is er de mogelijkheid te overnachten met een tent in de jungle. Naast alle culturele en natuurlijke bezienswaardigheden kunt u hier ook heerlijk tot rust komen aan de prachtige zandstranden. Sri Lanka heeft een tropisch klimaat waardoor het warm en vochtig is het hele jaar door. In de bergen is het echter een stuk minder warm. Het klimaat kent een droge en een moessonperiode. In het zuidwesten duurt het regenseizoen van mei tot september. In het noordoosten duurt het regenseizoen van november tot februari.

In het midden van Sri Lanka ligt een bergketen waarvan de hoogste toppen rond de 2500 meter liggen. Deze berg, genaamd de Piduratalagala vormt het hoogste deel van Sri Lanka, dat steeds vlakker wordt naarmate de kust nadert. Ook stroomt hier de langste rivier van Sri Lanka, de Mahaweli die bij Trincomalee in de zee uitkomt. Het noorden van Sri Lanka is vrij vlak in tegenstelling tot het zuiden, waar de hooglanden zich bevinden. Sri Lanka is een vruchtbaar land en heeft aardig wat weg van Indonesi?. Hier bevinden zich ook uitgestrekte theeplantages tegen de heuvels. Ook zijn hier tropische regenwouden die veel kleur aan het land geven. De stranden zijn prachtig met witte stranden. Als u zin hebt in wat meer actie en wil duiken op de meest mooie plekken, moet u naar de Malediven gaan. Dit is een groep eilanden in de buurt van Sri Lanka waar de mooiste duiklocaties voorkomen.

Colombo is de belangrijkste stad van Sri Lanka en van hieruit zijn alle delen gemakkelijk bereikbaar. Hier zijn o.a. bezienswaardigheden uit de tijd dat Nederland via de VOC het oude Ceylon overheerste. Het kasteel is hier een voorbeeld van, evenals de Wolvendaalkerk in Hollandse architectuur of het Dutch Period Museum. Ook het Oud-Hollands klokkentorentje, het Compagniehospitaal en de Hollandse Huizen zijn hier te zien. Naast Colombo zijn Dambulla, Sigiriya, Polonnaruwa en Kandy bijzondere steden om te bezoeken. In Dambulla ligt de rotstempel uit de 2e eeuw voor Christus met oude frescos en boeddhabeelden. In Sigiriya ligt de indrukwekkende leeuwenrots van 200 meter hoog. Deze kun je beklimmen via stenen trappen waarna u een prachtig uitzich over de jungle heeft. In Polonnaruwa zijn eeuwenoude paleizen, tempels, koninklijke baden en lusttuinen te bezichtigen. Enorme boeddhabeelden worden hier afgebeeld. Een van deze is liggend, 14 meter lang en 7 meter hoog. Ook de Kiri Vehera, de koepeltempel is zeer indrukwekkend. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en mag dus zeker niet worden overgeslagen. Dit is het culturele centrum met o.a. de tempel van Tand en de Dalada Maligawa.

De keuken van Sri Lanka is een mengeling van de Ceylonese, de Chinese en de Europese keukens. Wat opvalt is dat ze het eten pittig maken met kruiden en het ook weer afzwakken met toevoeging van kokos.

 

 


SRI LANKA REISAANBOD

Djoser Junior

Sri Lanka
Djoser Junior Maleisie
Sawadee

Sri Lanka
Sri Lanka Familiereis
KoningAap Kidz

Sri Lanka
Sri Lanka Familiereis


TWITTER