Rondreizen met Kinderen VSRondreizen met Kinderen VS


De Verenigde Staten is een enorm groot land, en kent daarom natuurlijk ook enorm veel diversiteit. De VS is wel een erg populair land voor een rondreis. Deze rondreizen zijn ook voor de kinderen zeer leuk en interessant. In de media krijgen kinderen veel vanuit de VS te zien. Het spreekt bij kinderen enorm tot de verbeelding en daarom is het extra leuk als kinderen een keer in 'Amerika' geweest zijn! Een leuke en populaire rondreis is de rondreis door het westen van de VS. Het landschap is hier verbazingwekkend, u treft er tafelbergen, berglandschappen met woestijnen, en diepe canyons. Hier zijn ook bijzondere parken, zoals Yosemite, zion en de Grand Canyon. Naast al de mooie natuur zijn er ook een aantal steden zeer indrukwekkend en absoluut de moeite waard. San Fransisco en Los Angeles zijn mooie steden. En natuurlijk mag Las Vegas niet worden overgeslagen. Hier staat de piramide van Gizeh naast de Eiffeltoren en de skyline van New York. Met kinderen is het leuk om een bezoek te brengen aan Disneyland, of aan de filmstudio's van Hollywood!Rondreizen VS Rondreizen VS Rondreizen VS
Over de Verenigde Staten


De Verenigde Staten van Amerika is een Noord-Amerikaans land dat ongeveer 225 keer zo groot is als Nederland en ca 250 miljoen inwoners heeft. Amerika is een federale repulbiek en bestaat uit ruim 50 staten, waarvan een eiland (Hawai). De hoofdstad is Washington en de taal die er gesproken wordt is Engels. Amerika heeft verschillende tijdzones en het tijdsverschil is dus afhankelijk van waar je bent. In Chicago bijvoorbeeld is het 7 uur vroeger dan in Nederland en in San Francisco is het 9 uur vroeger. Amerika is een land van heel veel afwisseling en er zijn dus veel verschillende dingen te bezichtigen. Een paar hoogtepunten zijn o.a. New York, de Grand Canyon, Yosemite National Park, de Everglades in Florida en de Golden Gate Bridge in San Francisco. In het westen van Amerika kunt u genieten van de prachtige natuur en in het oosten zijn veel bezienswaardigheden op het gebied van cultuur, geschiedenis en prachtige steden. De afstand van oost naar west is echter vrij groot. Bijvoorbeeld van New York naar Los Angeles is 5000 kilometer.

In het oosten van Amerika bevinden zich de Appalachen, die zich uitstrekken van Atlanta tot Kaap Gaspe in Canada. Deze gebergten hebben veel verschillende hoogtes. Het centrale deel van de Verenigde Staten is redelijk vlak, ondanks het feit dat hier de Rocky Mountains zich bevinden. De prairies strekken zich uit van Ohio en Missouri tot Texas, Oklahoma, Kansas en het oosten van Nebraska en Zuid- en Noord-Dakota. De 508 mm-neerslaglijn is de belangrijkste scheiding van de Verenigde Staten. Deze lijn scheidt het oosten van het droge westen, dat in de regenschaduw van de Rocky Mountains ligt. Het land tussen de Rocky Mountains en de Sierra Nevada is erg droog en de zon kan hier heel fel schijnen. Soms is het hier dan ook boven de 50 graden. In dit deel van het land ligt ook de bodem van de Verenigde Staten, de Death Valley. Ook bevinden zich hier de prachtige Grand Canyon en de Colorado Rivier.


The Big Apple is een wereldstad en zeker de moeite waard als u in Amerika bent. Zo kunt u winkelen in Macys en Bloomingdales, een kijkje nemen bij Broadway, Chinatown of Little Italy, een bezoek brengen aan het Museum of Modern Art of Guggenheim, of een wandeling maken door central Park. Ook Las Vegas is een bijzondere stad om een bezoek aan te brengen. Dit is de stad van luxe hotels, gigantische casinos en heerlijk eten. Los Angeles is de stad van Hollywood. Met een beetje geluk ziet u hier bekende filmsterren en modellen. Ook zijn hier Rodeo drive, the Wall of Fame en Malibu of Beverly Hills bijzonder om te bekijken. Washington D.C. is een paradijs voor cultuurliefhebbers aangezien hier veel gratis musea zijn. Ook is hier natuurlijk het witte huis erg geliefd en verder bevinden zich hier de obelisk van Washington, het Lincoln Memorial, het Vietnam Memorial en het FDR monument. Ook kunt u hier het graf van John F. Kennedy bezoeken. Naast al deze bezienswaardigheden zijn o.a. San Francisco, Mount Rushmore, Yellowstone National Park en de Niagarawatervallen zeer de moeite waard. In de Verenigde Staten is veel diversiteit aan bezienswaardigheden en hierdoor is het dus zeer geschikt voor rondreizen, stedentrips, activiteiten-vakanties en huwelijksreizen.

 

 


VS REISAANBOD

Djoser Junior

VS
Djoser Junior VS


TWITTER